ProLk:n retken menomatka kohti Jurmon saarta oli jännitystä täynnä

Lähdimme ensimmäisellä ryhmällä torstaina kohti Jurmoa tietämättä kuinka kauan matka saareen tulee kestämään. Mukana oli Tommi, Tuomas, Ellu, Raimo, Tuomo ja Jusa. Hyppäsimme Eivorin kyytiin ja irtauduimme laiturista 11.15 aikatalun mukaisesti. Ensimmäiset 35min matkasta meni saada laiva käännettyä keula menosuuntaan. Kävimme Nötössä sekä Aspössä, joissa kummassakin pysäkki oli väylän varressa jäällä. Aspön jälkeen Björkön kohdalla matka hidastui, etenimme rikkoen kiintojäätä kohti Jurmoa laivan verran kerrallaan. Vauhtia piti ottaa aina kaksi laivan mittaa kerralla, tämä olikin juoni seuraavat 2.5 tuntia. Sitten saavuimme avoveden luokse, mikä loppui nopeasti ja sitten leikimme taas jäänmurtajaa tovin. Vihdoin 19 aikoihin kuulutus tuli että lähestymme Jurmoa, kaikkien yllätykseksi myös Jurmon pysäkki oli jäällä.

m/s Eivor Jurmon edustalla

Tyhjensimme tavaramme Klasun mönkijän perässä olevaan isoon pulkkaan ja lähdimme kävelemään kohti saarta. Etelästä eli saareen suunnasta tuuli 12 m/s ja vaakatasossa lentävä lumi teki etenemisestä vaikeaa, katseella pystyi seuraamaan vain mönkijän jälkiä otsalampun valossa.

Jusa & Ellu

Rantaan päästyämme laskimme lampaat ja kaikki olivat päässeet rannalle asti. Oli aika vallata Kläppbon mökki iltapalan ja illanvieton merkeissä.

Mikä yllätys meitä seuraavana aamuna odotti, siitä seuraavassa kirjoituksessa lisää!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!