Piisamit ovat tulleet pesistään ulos

Suomenojan lintualtaan nisäkkäitä edustavat piisamit ovat alkaneet liikkumaan sulilla rannoilla. Allas alkaa vihdoin olemaan sula myös piisamien reviireiltä ja ensimmäisen piisami havannoin teinkin 9.4.2012 tutusta paikasta. Piisamit olivat kauhean arkoja tai huonossa paikassa, koska viidestä näköhavainnosta kertyi vain yksi mahdollisuus kuvata.

10.4.2012 lähdimme etsimään piisameita pilvisellä säällä, koska niiden reviirit sijaitsevat sellaisessa paikassa että iltaisin on karmea vastavalo kuvata. Samalla kun aurinko heijastuu vedestä niin että vähäkin näkökyky menee. Ensimmäinen havainto oli paikassa missä harvemmin olen piisameita nähnyt, mutta siinä kohdassa allasta on niin vaiketa kasvillisuudesta johtuen kuvata että ei tule edes tutkittua paikkaa tarkasti.

Piisamien tutulla paikalla taas näimme yhden uimassa, mutta vastaan tullut nokikana laittoi sen kääntymään. Hetken päästä sukeltikin suuntana altaan keskiosa. Seuraavalta reviiriltä löysimme sitten todennäköisesti saman yksilön kun 9.4., koska piisami oli lähes metrilleen samassa paikassa ruokailemassa. Siinäkään ei kauhean pitkään viihdytty vaan sukellettin heti pois. Myöhemmin paikallistimme keskiosaan sukeltaneen pesäkolon vallissa. Satuin seisomaan polulla ja seuraamaan nokikanaa, kun näin lietteen liikkuvan kohti vallia ja sukeltajan katoavan vallin sisään.

Allas on vielä reviirien osalta sen verran jäässä että tuntuvat joutuvan nousemaan ruokailemaan liian lähelle polkua, koska polulla liikkuminen saa ne sukeltamaan pois. Tai sitten on vähän kevät arkuutta rinnassa, kunnes muistetaan jälleen ettei noista hyypiöistä vallin päällä ole mitään haittaa.

9.4.2012
10.4.2012
10.4.2012
10.4.2012

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!