Pieni karhunkierros Oulangan kansallispuistossa

0
Koskenlaskua Niskakoskella

Tänä vuonna suuntasimme juhannuksen viettoon Oulangan kansallispuiston kupeeseen Juumaan ja tarkemmin Yli-Juumajärven rannalle. Mökiltä teimme päiväretkiä ja yksi retki suuntautui pienelle karhunkierrokselle.

Noin 12 km lenkki kulkee joen vartta, mutta pääosin korkealla harjun päällä. Ensimmäinen ja varmaan eniten kuvattu kohde on Myllykoski riippusiltoineen. Tässä kohtaa voi nälkäsimmät jo avata ensimmäiset eväänsä.

 

 

 

Koskenlaskijat Myllykoskella
Koskenlaskijat Myllykoskella

Aallokkokoski
Aallokkokoski

Myllykoskelta suuntasimme kohti Jyrävää mikä on 3.5 km päässä lähtöpisteeltä. Ennen Jyrävää valotimme muutamat kuvat Aallokkoksokesta. Jyrävälle saavuttuamme ei ollut epäselvää että olimmeko perillä. Suuri koski näytti voimansa ja vesisumu häiritsi lähimpiä kuvakulmia selkeästi. Evästauon jälkeen suuntasimme kohti pisintä kävelyetappia reitillä mikä huipentui polun tullessa joen rantaan Harrisuvannolla, missä pääsimme ylittämään joen riippusiltaa pitkin.

Jyrävä
Jyrävä

Aurinko tuli myös esiin ja sinistä taivasta saatiin kuviin. Sää vaihtele reitillä tihkusateesta kuumaan auringon paisteeseen. Harrisuvannolta suuntasimme kohti jyrkkää nousua Kallioportin näköalapaikalle, tuo nousu alkoi jo tuntumaan jaloissa. Loppu reitti Pyöreälammen ohi kulkikin rattoisasti, kun maisemat vaihtuivat paljon ja loppu alkoi jo häämöttämään. Ennen Myllykoskelle saapumista oli kuitenkin kuvattava Putaansaaren toiselta puolelta menevä pienempi puro/joki vähän pienemmällä koskella.

Harrisuvannon riippusilta

Kallioportin portaat

Lopulta saavuimme jälleen Myllykoskelle vähän janoisena ja nälissämme. Emme olleet varanneet tarpeeksi evästä mukaan reissuun. Illalla ihmiset olivat vähentyneet tai tarkemmin lähes kadonneet ja pääsimme rauhassa kuvaamaan Myllykoskea myös riippusillalta ilman että joku odotti vuoroansa ylitykseen. Reissun viimeinen kuva otettiin Niskakosken ylittävältä riippusillalta Ala-Juumajärven peilityyntä maisemaa kohti.

Ala-Juumajärvi

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!