Paluu Kolille

Tänään heräsimme samaan aikaan, mutta aamutoimien kanssa ei aikailtu vaan saimme itsemme 40 minuuttia aikasemmin liikkeelle. Sankka pilviverho oli vallannut taivaan Lehmossa ja matkalla usvaa oli autotiellä niin paljon että pitkien ajovalojen käyttö oli mahdotonta. Päätimme kuitenkin jatkaa matkaa -25 asteen pakkasessa pilvistä välittämättä,  kuvataan sitten erilaisia pilvikuvia. Ja niin me teimmekin. Kolin parkkialuetta lähestyessämme alkoi totuus hahmottua, Ukko-Kolin huippu oli ainakin pilvien yläpuolella!

Ensimmäisenä saavuimme Ukko-Kolille suunnittelemaan paikkaa, mistä otamme uuden päivän vastaan upeissa maisemissa. Hetken miettimisen jälkeen päätimme siirtyä Akka-Kolille, mistä ensimmäinen kuva on otettu.

Tutkin kokoajan maastoa ja mietin että mistä saisi paremman kuvan, kun huomasin potentiaalisen paikan edessä päin. Ottaako riski ja lähteä tutkimaan uutta paikkaa vai tyytyäkö vanhaan varmaan. Se ei pelaa, joka pelkää, joten lähdin juoksemaan auringon jo noustessa pilvien yläpuolelle polkuja pitkin kohti Paha-Kolia, josta löysin pari upeaa kohtaa kuvata laajiksella sekä teleobjektiivillä maisemaa.

Paha-Kolilta laajiksella otettu kuva lumisten puiden seasta sydämen hakatessa rinnassa juoksulenkistä.  Kuvia syntyi paljon, ei pieni ihminen taas osannut päättää mitä kuvaisi vaan kuvasi paljon ympäriinsä. Muutamia kuvia seuraavassa:


Näihin maisemiin oli hyvä lopettaa kuvaaminen tältä reissulta. Kuvia syntyi paljon, niitä on sitten kiva tutkia jälkikäteen ja muistella hetkiä. Uusia kokemuksia kertyi reissusta ja taas oppi uutta. Panoraamoja tuli kuvattua 32 kpl, joista läheskään kaikki eivät tule näkemään päivänvaloa vaan delete kutsuu. Mitä tästä jäi käteen, paljon kuvia myytäväksi asti, kovalevyn täytettä, kokemuksia, ajokilometrejä, mutta hyviä muistoja ennenkaikkea
Maisemiin tulee uudet galleriat KOLI 1 ja PANORAAMAT KOLI ainakin, kun kuvat on joskus perattu.Kiitokset Tommille reissuseurasta sekä Tommin vanhemmille majapaikasta ja saunasta.

Raskas kolmipäiväinen miniloma on takana, josta on hyvä palata töihin lepäämään ja palautumaan, koska ensi viikolla olisi Aspöön reissu. Eli kyllä ensi viikolla ollaan taas menossa ja tällä kertaa Aspöön saareen Länsi-Turunmaalle saaristomerelle isä-poika retkelle.

PS. Vielä ennen lähtöä Facebookkiin status update:

Tuomas Heinonen: Ukko-koli ja akka-koli kamppailivat parhaasta maisemasta, mutta paha-koli tuli ja voitti.
13 hours ago via Mobile Web

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!