Palokärkien elämää

Päivän kuvausreissu suuntautui kohti Seurasaarta tavoitteena testailla  Canonin 7D:tä ja sen tarkennusta, mutta ennenkaikkea oppia käyttämään sitä tilanteissa.
Saavuin tutuille paikoille ajatuksena etsiä helppo kohde eli kesy orava, kun kuulin palokärjen äänen lähistöltä. Lintu löytyikin nopeasti naputtelemasta mäntyä maanrajasta ja laittoi kuvaajan odottelemaan. Odottelin linnun seuraavaa siirtoa talitiaisten pyöriessä ympärilläni odottaen makupaloja, joita ei tällä kertaa herunut.
Palokärki siirtyikin hetken päästä toiseen puuhun, josta sain napattua ensimmäiset ruudut. Valonmäärä ei taas päätä huimannut ja iso800 kanssa ilman jalustaa mentiin 500mm vakaajattoman putken kanssa äärirajoilla, mutta onneksi näissä hommissa ei ole onnistumisen pakko. Hetken päästä palokärki säikähti minua ja lensi sivulleni,  kun samaan aikaan paikalle lensi toinen palokärki eteeni. Muutaman kuvan ehdin nappasta, kun palokärki huomasi lajitoverinsa sivulla ja lähti välittömästi sinne. Pieni kissa hiiri leikki puun ympäri ja alkuperäinen puunhaltija pakeni alueelta. Hetken kuluttua toinenkin poistui alueelta jättäen kuvaajan tiaisten kanssa kalliolle ihmettelemään. Paluumatkalla poikkesin paikalle vielä ja onnistuin nappaamaan muutaman lisäkuvan. Oli aika lähteä kotiin tutkimaan lopputulosta tietokoneen näytöltä. Valitettavasti ei päässyt testaamaan kuin iso800 ja iso1600 asetuksia, jotta suljinajat olivat riittävät. Testit jatkuu ja kuvia syntyy…

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!