Naapurini liito-orava Korkeasaaressa tammikuun 2022 loppuun

Karhulinna, 1.11.2021-30.1.2022

Näyttely kertoo luonnonkolossa pesineen naaraan ja sen kolmen poikasen kesäistä elämänvaihetta siitä hetkestä, kun poikaset ilmestyivät kolosta aina siihen, kunnes viimeisiä kertoja singahtelivat ulos kolosta ja alkoivat liikkumaan pidemmälle, katseidemme saavuttamattomiin.

Valaistuksena meillä oli iltaisin pimenevän metsän luonnonvalo, minkä vuoksi kuvista tuli erittäin tunnelmallisia. Kyseessä on yöeläin, jonka ympäristöä ja elinolosuhteita pyrimme kuvillamme tuomaan ilmaisemaan ja tuomaan katsojan nähtäväksi.

YHTEISNÄYTTELY
EMILIA MILONOFF • PAUL STEVENS • TUOMAS HEINONEN

Suurin osa kuvista on otettu auringonlaskun jälkeen, joten kamerat joutuivat suorituskyvyssään äärirajoillensa. Suhteellisen pitkä optiikka, pitkähköt valotusajat sekä erittäin korkeat ISO-arvot vaativat kalustolta paljon, mutta pystyimme tuottamaan haasteista huolimatta laadukasta kuvaa ja esittämään eläimen elinympäristön sellaisena kuin me sen näimme ja koimme.

Näyttelyn tarkoituksena on tehdä nähtäväksi kaupungissa asuvan uhanalaisuusluokituksessaan vaarantuneeksi määritellyn liito-oravan olemassaolo esille ja saada se tuntumaan lajilta, jota haluaa suojella. Toivomme tuovamme kuvillamme kaupungin asukkaille ja päättäjille henkilökohtaisen kokemuksen liito-oravasta ja halun rakentaa oma luontosuhde kestäväksi ja arvokkaaksi. Liito-oravien reviirit kärsivät jatkuvasta rakentamisesta, ja uhkana on, että menetämme naapurimme pysyvästi.

Näyttelyn kotisivut

Näyttelyn suunniteltu kierto ja kotisivut ovat Elämää kaupungissa sivuston alla, mistä voit seurata suunniteltua näyttelyn kiertoa. Koronapandemia on muuttanut suunnitelmia ja toivottavasti kiertoon ei enää tule muutoksia.

elamaakaupungissa.fi/naapurini-liito-orava/

Näyttelypaikka:

Korkeasaari

Mustikkamaanpolku 12, Helsinki

Katso aukioloajat

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!