MrJan Gear julkaisi uudet versiot Boris -repusta sekä Lens carrierista

MOLLE -kiinnitys mukaan MrJan Gearin uutuuksiin

Mikään tuote ei ole täydellinen. Hyvä tuote vaatii aina hiomista, hyvää voi olla vaikea parantaa, mutta se on mahdollista.

Tämä blogi lähtee liikkeelle siitä, että luontokuvaajalla on aina paljon tavaraa mukana. Ei ole aito luontokuvaaja, jos kaikenlaista vempainta ja tarviketta ei ole reppu täynnä (vitsi). Oikeasti usein kuitenkin näin on tai tarvikkeet ovat eväitä, vaatteita tai muuta.

Olen kantanut kameralaukkuani ja kameroita aika monta tuntia maastossa viime vuosien aikana ja uskokaa tai älkää, välillä tulee hyviä ideoita siitä mikä voisi olla toisin.

Tähän väliin huomiona. että blogissa on kahdenlaisia kuvia, aitoja tuotekuvia sekä prototyypin kuvia. 

Kaikki tuotekuvat ovat tuotteiden verkkokaupasta Mrjangear.com  ja ne ovat viimeisen mallin mukaisia. Ne kuvat, joissa olen oranssissa takissa ovat Lens carrierin prototyypistä viime keväältä eli niistä ei tule yrittää katsoa uusimpia yksityiskohtia. Perus periaate ja mitat ovat kuitenkin samat.

Mitä on muutoksia on tullut ja mitä ajatuksia?

Canonin EF 400 mm 2.8 kulkee hyvin vatsalla
Objektiivi ja kamera ovat suojattu sadepussilla (MrJan Gear)

LENS CARRIER SYSTEM M

Vanhemmasta eli ensimmäisestä versiosta Lens carrier systeemistä tein blogin vuonna 2018. Nyt tuotetta on uudistettu. Isoin ja näkyvin muutos on etuosassa, minkä säilytystasku on korvattu Molle-järjestelmällä eli siihen voi kiinnittää erilaisia lisätarvikkeena hankittavia varustelaukkuja (kuvat alla).

Tämä on huima uudistus, koska kuvaajilla on erilaisia tarpeita kantaa erilaisia tarvikkeita mukana ja MOLLE-kiinnitysjärjestelmä on kansainvälinen ja erittäin yleinen varuste- ja lisätaskujen kiinnitystapa.

Toinen iso uudistus on kiinnitysklipseissä. Niissä on mukana magneettia ja niiden operointi onnistuu tarvittaessa yhdellä kädellä. Klipsien / kiinnikkeiden toimintaa on vaikea selittää tekstinä, mutta ne niin kuin imaisee itsensä kiinni.

Linkki Lens Carrier system M – MRJAN GEAR

Lens carrier system M

Tasmanian tiger taskut MOLLE-järjestelmään

Erilaisia varustetaskuja MOLLE-systeemiin saa usealta valmistajalta. Itselleni tunnetuimpia ovat Tasmanian tiger ja 5.11. US Eaglesta, Varustelekasta sekä monesta muusta kaupasta saa erilaisia merkkejä, joihin voi listata vielä mm. Särmän, Savotan sekä Mil Tecin.

Itse olen käyttänyt vuosia Tasmanian tigerin lisälaukkuja sekä pienempiä taskuja repuissa, mistä hieman Boris repun osiossa lisää. Alla linkki valikoimaan valmistajan sivuille.

Tasmanian tiger TAC pouches

BORIS M

Suosikkireppuni päivittyi.

Olen käyttänyt Boris reppua aika monta vuotta ja nykyään käytössä on Boris IV-malli eli tätä edeltävä. Olen viestinyt repun kehitysehdotuksista juuri tästä Molle-systeemin mukaan ottamisesta. Repussa on todella laadukkaat laserleikatut urat, mutta ne ovat suosineet vaakasuuntaista kiinnitystä vs Mollen pystysuuntainen kiinnitys.

Olenkin askarrellut omaan reppuuni pystysuoriin kiinnityksiin kireitä “vaakaremmejä”, joihin olen pystynyt kiinnitämmään MOLLE-lisätaskut.

Nyt ne ovat poissa ja uudet käyttäjät voivat unohtaa askartelun.

Tykkään pitää repussa sivuissa lisävaatteille omaa Tasmanian Tiger Tac Pouch 9 SP – 10 litran varustelaukkua, minne saa hyvin tavaraa. Tänne mahtuu tarvittaessa 100-400mm objektiivikin, jos tavaraa on erittäin paljon matkassa.
Toinen oma suosikkini on Tasmanian Tiger Tac Pouch 8 SP, mikä on hieman kompaktimpi.
Perus pikkutasku tavaroille on valikoimasta Tasmanian Tiger Tac Pouch 5. Näiden sijoittelussa on vain mielikuvitus rajana, kun alkaa rakentamaan omaa laukkua lisäosien kanssa.

Irroitettavat kantolaitteet

Toinen iso muutos reppuun on tehty siinä, että kantolaitteet ovat irroitettavat eli repusta saa siistin suorakulmion ilman, että remmit ovat tiellä. Samoin kuin sivulle ja päälle kiinnitettävät kantokahvat saa irti. Näin repusta saa siistin esim. lentomatkustamiseen.

Tutustumisen arvoinen, jos isompaa reppua on miettinyt.

Linkki reppuun MRJAN GEAR

Reppu edestä. Reppuun kiinn itetty lisäosaksi yksi tasku. 

 

Boris M sivusta, mistä havaitsee hyvin MOLLE-systeemin kokonaisuuden

 

Repun selkäosa ilman kantolaitteita

 

Kuvat kuvaajasta: Ari Kolehmainen

Kuvat tuotteista: Mrjan Gear

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!