Minun maisemani -valokuvauskilpailun kesäkuun tuomariksi Tuomas Heinonen

0

Minun maisemani -valokuvauskilpailun kesäkuun tuomarina toimii Tuomas Heinonen

Löytyykö suomalainen mielenmaisemasi maalta vai kaupungista, kodin ikkunasta, harrastusympyröistä, mökin laiturilta, aarniometsistä, tuntureilta tai vaikkapa meriemme rannoilta? Onko maisemassasi hiiskumaton hiljaisuus vai onko se täynnä elämää? Valinta on sinun.

Minun maisemani -valokuvauskilpailun kuudes kuukausi käynnistyi muutama päivä sitten ja allekirjoittaneella on kunnia olla kesäkuun tuomari. Kuvia on tullut kilpailuun yli 25500 kappaletta ensimmäisen viiden kuukauden aikana, joten kesäkuulle on odotettavissa varmasti yli 3000 kuvaa, joista pääsen valitsemaan parhaimmat ja voittajan – työtä on siis edessä.

Kilpailu on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017 ja sen järjestää Suomen Ammattiluontokuvaajat ry.


Esittelyni MINUNMAISEMA.FI -sivuilla tuomariston puolella

Tuomas Heinonen

Tuomas Heinonen

Kesäkuun tuomari

Kesäkuun tuomarina toimii espoolainen ammattiluontokuvaaja Tuomas Heinonen, jonka kuvaustyöskentely ei rajoitu vain luontoon. Varsinkin kesäkaudella Tuomaksen voit bongata häistä tai muualta miljööstä kuvaamasta ihmisiä. Katso Tuomaksen kotisivut täältä >> . Tuomaksen sivuilta löydät aktiivisen blogin, jossa joka viikko jotain uutta vähintään viikon kuvan merkeissä.

Millä kameralla kuvaat?

Canon EOS 1DX Mark II sekä vararunkoina Canon 5D mark III ja II. Käytössä myös muutama vanhempi GoPro erikoiskuvauksiin. Optiikkaa löytyy laajasti aina 14mm 500mm asti. Luonnossa kulkee useimmiten repussa mukana valovoimainen 24mm, 40mm pannukakku, 70-200 yleiszoomi sekä 500mm telejatkeineen. Hääkuvauksissa käytän valovoimaisia optiikoita ja niitä tuleekin välillä hyödynnettyä luontokuvauksessa . Etukäteissuunnittelu pitkälti määrittää mitä reppuun pakkaan mukaan.

Miten varustaudut luontoon?

Hyvällä mielellä ja riittävällä vaatetuksella. Kun varusteet on kunnossa, kuvaajan on lämmin ja kuiva olla niin kuvaustyöskentelykin on mielekästä. Lisäksi tietenkin mietin etukäteen mitä olen menossa kuvaamaan ja tarvitsenko jotain erityistä mukaan, lisävaatetusta tai näkösuojaa kenties. Etukäteissuunnittelu on aika tärkeässä osassa varustautumisen suhteen. Tykkään liikkua välillä yksin, mutta hyvän kuvaajakaverin kanssa liikkuminen ja tekeminen voittaa usein yksin liikkumisen. Liikun luonnossa toki ilman kameraakin mm. pyöräillen tai kalastaen. Kalastus on hyvää aivot narikkaan puuhaa tarkkuuta ja keskittymistä vaativan kuvauksen rinnalle, joskin olen mukavuuden haluinen ja kalastan lähinnä hyvällä ilmalla nautiskellen samalla säästä.

Minkä kirjan luit viimeksi?

Suomalainen Maisema – Saaristo

WWW.MINUNMAISENI.FI

JÄTÄ VASTAUS / KOMMENTOI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.