Mikrofoonin kiinnitys Canon Legria HF M31 videokameraan

Ulkoinen mikrofooni on mielestäni välttämätön, jos halutaan taltioida ääntä videoon edes kohtuullisella laadulla kuvaustilanteessa. Itse hankin Sennheiserin MKE400 mikrofoonin pian 5D mark 2 oston jälkeen. Mikrofoonissa on salamakenkään sopiva kiinnitys, jolloin sen saa helposti ja kätevästi kiinnitettyä runkoon ilman suurempia virityksiä. Hankittuani videokameran huomasin että siihen sitä ei saa kiinni suoraan. Canon Legria HF M31:ssä on Canonin mini advanced shoe, joka on Canonin oma kiinnityskenkä ulkoisille lisälaitteille. Tämä kiinnike on kapeampi kuin normaali salamakenkä, joten mikrofoonia ei siihen saa kiinni. Myöskin ote kamerasta olisi kärsinyt siitä, jos kameran päälle asentaisi mikrofoonin jonka jalusta ei nosta sitä korkealle.

Googlella löytyi Amerikasta adaptereja 30 dollarin hintaan, mutta edullisin vaihtoehto on ja mahdollisesti jopa parempi oli DIY eli do it yourself. Kaivelin laatikon pohjalta vanhan salaman pöytäjalustan ja työkalupakista kuumaliimapistoolin, sahan, viilan ja puukon. Pienen suunnittelun ja rakennuksen tuloksena kameran etuosaan syntyi ulkoiselle mikrofoonille pätevän oloinen teline.

Muutama kuva millainen siitä tuli sekä miltä kokonaisuus näyttää nyt:

Ylemmässä kuvassa itse rakennettu teline kameran etuosassa ja alemmassa kameran oma mini advanced shoe.
Sennheiser MK 400 mikrofooni kiinnitettynä videokameraan
Sekä kokonaisuus tyylikkäällä tuulisuojalla

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

2 KOMMENTIT

 1. Olemmen keskustelleet tiiviisti tuosta mikrofoni viritelmästäsi tuolla http://www.fotopiironki.fi/palsta/index.php jota olen yrittänyt puolustaa käytännön sanelemana juttuna, no vastakeskustelija, ihan asiallinen kaveri muuten, niin oli sitten kaivannut tuon sivun esiin, jossa oli ihan mielenkiintoinen mikrofoniratkaisu, eikä pahan kalliskaan? Oletko nähnyt ja jos olet, niin mitä mieltä asiasta?

  http://tekniikanmaailma.fi/kuva-ja-aani/muut/videokuvaajan-mikrofonit

  • Kävin lukemassa keskustelun.
   En tiedä vaivautuuko sitä edes vastaamaan.
   Ulkoinen mikrofooni on alunperin ostettu Canon 5D mark 2 kameraa varten, jonka oma mikrofooni on rungossa kiinni sellaisessa kohdassa että tuulen yms. melun lisäksi taltioi objektiivin zoomista / tarkennusrenkaasta lähtevän rahinan ja äänen, jolloin mikkiä ei voi käyttää sen vertaa edes kotivideoihin.
   Miksi siis halpisvideokamerassani tyytyisin käyttämään kameran omaa mikrofoonia, kun voin pienellä virityksellä käyttää siinä laadukasta ulkoista mikrofoonia. Kyseinen mikrofoonikin mikä minulla on juuri tässä tekniikanmaailman esittelyssäkin.

   Ja jos henkilön mielestä Canon 5Dm2 on amatöörikamera videokuvauksessa, koska siihen ei ole rakennettu ulkoista mikrofoonia valmiiksi niin sinun on turha jatkaa keskustelua asiasta :)

   Tälläistä tällä kertaa… mä lähen Utöseen :)

KIRJOITA KOMMENTTI

Please enter your comment!
Please enter your name here