Meren jäällä hiihtely tarjoaa upeat maisemat

0

Meren jää ohuella lumikerroksella ja tammikuinen iltapäivä auringonlaskun aikaan tarjoaa upeat puitteet lähteä vähän kuntoilemaan suksien kanssa. Olin itse kuvaamassa Ulko-Hattu saaren rannalla auringonlaskua ja siinä samalla seurailin myös muita jäällä liikkujia. Aurinko oli laskemassa ja pilviverho kavensi koko ajan enemmän ja enemmän horisontissa olevaa aukkoa. Lopulta pilvet hävisivät ja aurinko kerkesi kuin kersi paistamaan hetken aikaa juuri oikeaan aikaan värjäten vähän tummaa taivasta.

Lintukuvaajana vaikka kuvailen paljon muutakin minulla on lähes aina 500 millinen lähettyvillä, koska milloinkaan ei tiedä milloin jotain kivaa osuu kohdalle tai tulee luoksesi. Tällä kertaa huomasin hiihtäjän lähtevän merelle Särkiniemestä kohti Harmaakaria. Siinä maisemia kuvatessa samalla toisella silmällä pidin piikillä hiihtäjää milloin hän alkaa lähestyä aurinkoa. Sitten vaihdettiin polttoväli 17 millistä 500 milliin (kinovastaavuus 650 mm) ja aletiin napsimaan maisemakuvia vähän kauempaa jäältä. Näistä kuvista on melkein kuukausi vierähtänyt ja pilvinen sää vain jatkuu ja jatkuu, surkeaa…

Taas yksi upea päivä oli takana ja matka kohti autoa posket jäässä alkoi. Kamera repussa ja muistikortilla upeita valotuksia, taas pystyi olemaan tyytyväinen valintoihinsa.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!