Marraskuu 2020 / Lumesta ja valosta havainto

Pähkinähakkeja ja lähimetsän asukkeja

Marraskuu on ehkä yksi synkimpiä kuukausia luontokuvaajalle, jolla on arkityö. Hänestä tulee silloin täysin viikonloppukuvaaja, joka on säiden armoilla.

Muutamana marraskuisena aamuna oli potentiaalia ajaa kuvaamaan pähkinähakkeja, toisena niistä oli jopa hetken lunta maassa. Tätä iloa ei montaa päivää riittänyt, mutta edes lauantai aamu oli käytettävissä näissä merkeissä, kerran.

Hyvä vastavalo lintujen takana on monien lintukuvien suola. Ensimmäisen setin hakeista vedin kiinteällä 400mm ja toisen 100-400:lla, mistä myöhemmin oma juttu blogiin.

Pähkinää rakastavat hakit  houkuteltiin palkkiolla oikeaan paikkaan poseeraamaan kameralla / kameroille. Mukavia hetkiä raikkaassa säässä ulkona ja hyvät aamuturinat aamuvirkkujen kesken.

 

Kävelyä koiran kanssa

Yksi viikonloppu vierähti oikeastaan täysin koiran kanssa metsässä. Kiersimme Helmin kanssa uusia metsiä sekä vanhoja etsien eläinten koloja sekä tarkastaen vanhoja ovatko ne aktiivisen näköisiä. Tämä on jo ennakoivaa työtä kohti kevättä, kun aina talven jälkeen alkaa uusi kausi.

Moni kysyy, kuinka löydän / löydämme pesiä, vastaus oli yllä: kävelemällä metsässä ja nuohoamme polkujen ulkopuolia alueita. Kalliolla ei kannata kävellä, siellä tuskin kukaan on kaivanut. Tämä on yksi niistä asioista, mihin silmä lopulta harjaantuu.

Toinen on maastopyörä, minkä kanssa pääsee skouttaamaan laajempia alueita, mutta ei samalla tavalla pääse polulta pois. Pontentiaaliset alueet löytyy kuitenkin nopeammin.

Yksi synkkäpäivä olimme jo menossa Helmin kanssa kotiin, kun puhelimeen tuli vinkki, että huuhkaja olisi kuvattavissa. Käytiin kotimatkalla katsomassa huuhkajaa, Helmi sai eliksen.

Lähimetsän asukkaat

Se mitä olen tehnyt ja varmaan tulen talven tylsät pimeät päivät tekemään on kuvata eri jyrsijöitä. Lähimetsässä asustelee lajeina metsämyyrä, metsähiiri sekä päästäinen samoissa juurakoissa. Näitä vikkeliä kavereita on hauska seurata, kun laittaa pähkinää ovelle niin nopeasti tullaan moikkaamaan.

Samassa metsässä viihtyy myös talviset tinttimme.


Lunta

Vähän lunta maahan tuomaan kirkkautta ja erilaisuutta kuviin. Tämä on mielenkiintoinen projekti, katsotaan mitä läpi talven saadaan aikaiseksi. Toki riippuu paljon millainen talvi tulee.

Lisää kuvia hakeista sekä muusta marraskuun kuvavirrassa.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!