Maaliskuu 2020 – kevät saapuu vauhdilla

Kevät saapuu etelään – luonto herää talvettoman talven jäljiltä

Päivät alkoivat lämmetä ja kevättä alkoi olla rinnassa monella rintamalla. Onneksi korona ei luontokuvausta kauheasti häiritse, joten tutut ja turvalliset pusikot olivat tyhjiä muista ihmisistä.

Suomenojan lintualtaalle saapui ensimmäiset linnut – kyhmy- ja laulujoutsenet. Kevään kamppailuja nähtiin somessa, mutta omalle kohdalle niitä ei osunut. Nyt huhtikuun puolella jäljellä on vain enää kyhmyjoutsenia.

Suomenojan ruokintapaikalla metsämyyrät vilistivät ottaen hyödyn ruokinnasta.

Satunnaiset lumisateet toivat kuvauksellista iloa liikkujalle.

Tuttuja paikkoja, joissa ei ole tullut käytyä

Itselle “uutena” kohteena maaliskuulle tuli pari kohdetta Itä-Helsingistä. Kohteet on aina ollut itselläni tiedossa, mutta kuvausretket ei ole sinne aiemmin minua montaa kertaa vieneet. Nyt kuitenkin puitteet olivat hyvät ja kävinkin usena iltana jahtaamassa sieltä vähän erilaista kuvaa. Talven ainoa lumikon kohtaaminen osui kohdalle yhtenä iltana ennen hämärän tuloa. Pieni ja vikkelä eläin, jotain kuvaa syntyi, mutta jäi myös hampaankoloon.

Auringonlaskiessa lehtopöllön poikaset aktivoituivat ja täysikuu nousi taivaalle. Puita usein vaihtavat poikaset, nouseva kuu ja muut puut kuvausesteenä tekivät kuvauksesta erittäin haastavan. Kuvia kuitenkin syntyi ja hiki valui rämpiessä puskissa etsien sopivaa linjaa.

Aiheesta myös omassa julkaisussa:

Lehtopöllöllä aikainen pesintä Helsingissä

Keväiset merikotkat

No se kurssi ja kuvauspäivät meni pieleen koronan myötä. Viimeisellä kuvausreissulla pääsimme kuvaamaan kanahaukkaa hyvin. Tästä oma bloggaus blogissa jo:

Haukkakuvausta kotkakojuista

Teerien soidin käynnistyi etelässä

Jokakeväinen tradiota on vierailla teerien soitimella ja niin nytkin. Teerien soidin käynnistyi ja samalla avasi aikaiset aamuheräämiset luontokuvauskevääseen.

Vaihtelevia säitä ja huonosti tappelevia lintuja. Aamuissa ei montaa nahistelua nähty ja teeret vaihtelivat ja hakivat vielä paikkaa. Puitteet oli monena aamuna todella hyvät ja äänimaailma hurmaava. Youtuben puolelle tulossa dokkari kevään teeriretkistä myöhemmin keväällä, aiheesta lisää blogissa.

Kyyt heräilivät

Ensimmäiset lämpöiset päivät saivat kyyt liikkeelle. Tämä on itselleni täysin uusi kuvausalue, joten paikoissa opeteltavaa ja toiminnassa. Luovaa työskentelyä ja omien pelkojen hallintaa edessä huhtikuun puolella.

Satunnaiset kulkijat

Lisäksi päiväretkillä tuli vastaan pyy, mustarastaita sekä muita pikkulintuja. Laajemman setin voit kuukaudesta aina katsoa kuvavirrasta.

 

MAALISKUUN KUVAVIRTA

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here