Maaliskuu 2018 – Koskikaraa ja keväisiä maisemia

Talven tultua koskikarojen kuvaaminen helpottui

Saimme vihdoin talven eteläiseen Suomeen. Koskikara ja saukko olivat pakkaspäivien kohteet alkukuusta, joista vain koskikarasta syntyi kuvia. Saukosta ei tarttunut edes kunnon jälkiä vaikka täysi tieto sen paikalla olemisesta oli.

Koskikaran sula kävi koskessa pitkien ja kovien pakkasten myötä pieneksi, mikä helpotti sen kuvaamista ruokailupaikkojen vähetessä. Koskikaralla oli muutamia hyviä ruokailupaikkoja koskessa, joita kyttäämällä sai hyvää kuvaa linnusta. Matala virtaava vesi mahdollisti upeat kuvat keskipäivän valon pysäyttäessä liikkeen.

Pöllöjä ja liito-oravia etsimässä

Osa kuukaudesta kului eri pöllöjä etsiessä, joista vain tämä lehtopöllö tallentui kortille. Muutoin tyhjää puihin tähyilyä, mutta liikunnan kannalta hyvää ulkoilua.

Suomenojan ympäristössä liikkuu liito-oravia ja niiden jäljille päästiin vihdoin Esan onnistuessa kuvata niitä. Käytin kolme iltaa yhdellä tunnetulla liito-oravan pöntöllä ilman kuvan kuvaa. Yhtenä iltana liito-orava kyllä kävi kahdesti puulla, mutta ei kuvattavissa. Harmi sinänsä, mutta erittäin kiva että viihtyvät noinkin pienellä metsäalueella kaupungissa.

Teerikausi myöhässä

Pitkään jatkunut talvi on siirtänyt teerien soitimen aloitusta eteläisessä Suomessa. Viime vuonna maaliskuun loppupuolella oli jo vauhti päällä, mutta toistaiseksi soitimella oli hiljaista. Toivottavasti kausi alkaisi pian, koska pitkästä aikaa olisi luminen suo tarjolla alustana.

Pääsiäisenä täysi kevät rannikolla

Kovat yöpakkaiset jatkuivat vielä pääsiäisenä, mutta päivisin lämpötila nousi plussalle. Meren jäät sulivat vauhdilla ja kyhmyjoutsenet alkoivat kerääntymään rannikolle. Kauniit aurinkoiset päivät toinen toisensa perään piti kuvaajat liikkeellä aamu- ja iltavaloilla.

Talviteloilta kaivettiin kuvauskopteri esiin ja Lauttasaaren rannat kyhmyjoutsenineen toimivat hyvänä kohteena, kun kuvaaja herätteli lentotaitojaan. Jäälauttoja jäätiin kuitenkin kaipaamaan enemmän kuviin. Rannoilta löytyi myös paljon jäämuodostelmia sekä edellisten myrskytuulien kasaamia jääpaloja.

Jäät jättivät Porkkalanniemen

Porkkalanniemen kärki aukesi myös pääsiäiseksi, joka mahdollisti komeat auringonlaskukuvat lähes peilityyntä merta vasten. Kaksi kyhmyjoutsenta ja rannoilla olevat jäät täydensivät kuvia.

Näistä tunnelmista on hyvä jatkaa kohti huhtikuuta ja uusia kohteita… Niistä lisää myöhemmin blogissa.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!