Luontokuvausvuoden 2021 yhteenveto

Aika käydä läpi miltä vuosi 2021 näytti

Pandemian vuosi. Vuosi 2021 muutti monia asioita, se poisti jo lähes perinteeksi muodostuneen Kanarian lepoloman kalenterista. Kuvauksellisesti se vähensi käytettäviä millejä huomattavasti. Samalla myös kuvauspäivät vähentyivät entisestään. Kameroita ja objektiivejä tuli ostettua aika monta puhumattakaan erilaisista apuvälineistä, joita  myös rakennettiin ennätysmäärä.

Hyvänä asiana voisi pitää, että löysin luonnosta muutakin ajanvietettä kuin luontokuvaamisen ja tällä tiellä pyrin jatkamaan vuonna 2022. Toki en kuvausta tule jättämään, mutta se saattaa muuttaa muotoaan vielä enemmän suunnitelmalliseen kuvaamiseen kuin mitä nyt on ollut. Jos jotakin saisi toivoa, se olisi se, että saisin jatkossakin tehdä projektejani rauhassa kuvauspaineelta.

Kilpailujen osalta vuosi oli menestys, ensimmäinen sija Kuusamossa ja kolmas sija Vuoden luontokuvassa nisäkkäissä, ei paha vaikka itse kirjoitankin.

Olen koonnut alle muutamat hyvät, hienot ja hauskat kohtaamiset ja hetket vuodesta joita muistelen. Samalla tästä voisi tehdä älyttömän pitkän kirjoituksen.

Paljon on opittu vuonna 2021 ja vuonna 2022 tullaan varmasti oppimaan lisää.

Blogia ja Instagrammia  seuraamalla pysyt kartalla pienellä viiveellä mitä kuvausrintamalla tapahtuu. Kaikkea en läheskään reaaliajassa paljasta ja osa tuntuu jäävän kiintolevyille pitkäksikin aikaa. Ehkä ihan hyvä niin.


Vuoden luontokuva 2021 – nisäkkäät 3. sija

3. sija Vuoden luontokuva 2021 kilpailun nisäkkäät sarjassa

 


Kuusamo Nature Photo – 1. sija

1. sija! Kuusamo Nature Photo XXVI kilpailun Hannu Hautala -sarja


Karhu varastaa boksin

Suomen Luonto uutisoi ensimmäisenä kuvausretkeni taustoista. Seuraavaksi aiheeseen tarttui MTV uutiset sekä Iltasanomat. Alla oma kooste tapahtumista Kuhmon metsien takamailta.


Liito-oravien parittelu

Kevään kuvauksissa pääsin todistamaan parittelua ja upeaa liitonäytöstä keväällä.

Liito-oravien riiaus huipentui paritteluun!


Kuvaustekniikkaan ja itse tekniikkaan liittyvät kirjoitukset

Jatkoin kirjoitteluani kameroista, objektiiveistä sekä muista teknisistä asiosta tänäkin vuonna. Näitä on varmasti jatkossakin tulossa lisää. Kuvaustekniikoistani kirjoittaisin mielelläni paljon, mutta toisaalta ne saattavat paljastaa tiettyjä niksejä ja toteutustapoja, joita en halua jakaa suurelle yleisölle. Netti on toki täynnä vinkkejä, mutta kaikkea ei silti pidä paljastaa.

Tekniikka

Luontokuvaus


Instagram vuosi 2021

Seuraavassa avainluvut sekä yhdeksän tykätyintä kuvaa. Niistä numerot 1,2,3,4 ja 9 on otettu vuonna 2021. Kuva 6 on otettu kesällä 2020 ja kuvat 5, 7 ja 8 vuonna 2019.

  • 11 276 seuraajaa
  • 184 julkaisua
  • 170 328 tykkäystä
  • 2734 kommenttia

 


 

Lintubissebongaus

Loppukevennys

Ohhoh, mielenkiintoinen vuosi bissejen parissakin takana. Alkuun tietämättä lajista mitään kuvittelin, että lintubissejä on kymmeniä. Lopulta niitä löytyi satoja. Oma tulokseni kuvattuja on jotain 370 luokkaa, ainakin varmuudella yli 350. Osasta kun ei varmaksi sano onko se lintu vai mielikuvatuksen siivellinen.

Lintubissebongaus

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!