Luontokuvauskevään kuulumiset

Kevättä on vielä edessä, mutta paljon on jo takana!

Mitä kevätkautena on jo ehditty puuhaamaan? Kevät etenee nopeasti vaikka nyt ulkona sataa räntää. Tässä bloggauksessa vedän yhteen mitä on tullut kuvattua ja milloin niistä voi lukea enemmän blogistani. Uusina aiheina on jo nisäkkäät seurannassa, joten kannattaa tilata uutiskirje niin pysyy kärryillä kaikesta mitä bloggailen.

 

TEERET

Teerien soidin on itselleni joka keväinen traditio. Viime vuosina tuloksia ei ole syntynyt enää entiseen malliin. Linnut ovat käyttäytyneet päin p******. Myöskään sääennusteet eivät ole osuneet kohdilleen. Tämä kuva on otettu yhtenä kirkkaana pilvettömänä aamuna.

Jotain hyviä hetkiä kojussa kuitenkin koettiin kuvauksellisesti ja samalla pääsin testaamaan MrJan Gearin uutta prototyyppiä piilokojusta.

JULKAISTAAN: 26.4.2021 klo 18.00

LIITO-ORAVAT

Liito-oravakausi on avattu jo instan puolella ja Suomen Luonto julkaisi videon liito-oravien parittelusta. Tästä aiheesta lisää 1.5.2021 julkaistavassa Elämää kaupungissa artikkelissa sekä pidemmin kuvauspäiväkirjan muodossa täällä blogissa.

Riiausta, parittelua luvassa!

JULKAISTAAN: 2.5.2021 klo 18.00

SILKKIUIKUT KELLUVASTA KOJUSTA

Mikään ei herätä kuvaajaa paremmin kuin muutaman asteen ilma ja yhtä lämmin vesi. Kelluvalla kojulla lintujen kuvaaminen onnistuu tietyissä paikoissa erinomaisesti. Silkkiuikut joka keväisenä kohteena ja tänä vuonna kuvaukset jo hyvällä mallilla. Soidin jatkuu vielä, joten tämä aihe julkaistaan vasta toukokuun puolella. Nokikanojen taisteluita on yritetty kuvata, mutta ne ovat osuneet aina liian kauas tai ruovikon kätköihin.

JULKAISTAAN: 9.5.2021 klo 18.00

KYYT HERÄILIVÄT

Kyyt heräilivät jo tovi sitten, mutta niiden kuvasaldon läpikäynti on vielä edessä. Kävin kuvaamassa lämpöisinä päivinä kivassa kallioisessa ympäristössä lämmitteleviä käärmeitä.

Kun aiheeseen keskittyy ja lähtee etsimään erilaisia optiikoita, joita hyödyntää – syntyy erilaista kuvaa. Itse olen käärmekammoinen, joten piti apuväline tähän rakentaa.

JULKAISTAAN: 16.5.2021 klo 18.00

SAMMAKOT JA RUPIKONNAT

Sammakoiden kurnutus ja kyykyssä kuvattuna takapuolen kastuminen kuuluu myös kevääseen. Tänä vuonna käynti jäi vain muutamaan kuvaukseen, kun samaan aikaan toisaalla rupikonnat vaeltivat kosiopaikoilleen. Rupikonnat ovat itselleni uusi aihe ja niitä tulikin kuvattua määrällisesti enemmän. Kuva-arkisto piti tältä osin siis saada avattu tehokkaasti.

JULKAISTAAN: 23.5.2021 klo 18.00

SUOMENOJA

Suomenojan lintualtaalle on löytänyt linnut ja niin myös ihmiset. Olen joitakin kertoja siellä käynyt kuvaamassa ja dokumentaarista kuvaa on syntynyt. Parhaimmat nahistelut on näkemättä eikä ihmis-/kuvaajamäärät alueella kannusta sinne samalla tavalla tulemaan.

Liian paljon ihmisiä ei ole se mitä kuvausympäristöltäni nyt kaipaan.


KELKKA GROUND POD TUOTTEEKSI

Maaliskuussa tein itselleni ground podin ja kirjoitinkin siitä blogikirjoituksen. Nimen sen kelkaksi. Tämä herätti lähipiirissä kiinnostusta, joten jouduin tekemään niitä enemmän.

Samalla, kun tein niitä enemmän päätin tehdä niitä vielä muutaman ylimääräisen ihan tilattavaksi asti. Saatavuus rajoitettua.

Löytyy siis tilattavana kahdella eri korkeudella Luontokuvina.fi verkkokaupastamme.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!