Lintukuvauspäivä – Lauttasaaresta Pornaistenniemeen

Kanadanhanhet kalliolla

Aamupäivällä 31.3. oli kirkasta ja päätin lähteä uudella yrityksellä kohti Lauttasaarta, koska edellinen reissu oli matkalla muuttunut kohti Karjaata. Nyt kuitenkin pääsin Lauttasaareen asti. Hetken maisemia ihmeteltyäni mereltä tuli kova sumu, kaikki valo katosi hetkessä. Onneksi jäin kuitenkin odottelemaan ja juttelemaan siian onkijoiden kanssa, koska sumu hälveni ja lopulta katosi kokonaan. Viisi kanadanhanhea uskaltautui kalliolle tepastelemaan eivätkä tuntuneet pelkäävän lähestyvää kuvaajaa ollenkaan. Vaihdoin 500 mm objektiivin 16 mm ja kaivoin vanhan leivän kantin repusta palkinnoksi. Seuraavat hetket menikin kuvaten yhtä kanadanhanhista laajakulmalla alaviistosta ja välillä tuli leipää annettua palkinnoksi hienoista poseerauksista. Muut neljä pysyttelivät taka-alalla eivätkä edes leivän perään pyrkineet. Kun tuntui että kaikki kulmat oli käytetty oli aika jatkaa matkaa.
Katso lisää reissun kanadanhanhi kuvia kuvapankista

 

Kyhmyjoutsen pari

Kyhmyjoutsen pari ui sumun aikana lähellä rantaa, mutta en onnistunut niistä saamaan legendaarista asetelmaa kun kihnäsivät toisissa. Myöhemmin hanhia kuvatessa neljä kyhmyjoutsenta jahtasi toisiaan pitkin rantaviivaa, mutta valo oli liian kova sekä polttoväli aivan liian pitkä. Joutsen kuvat jäivät vähemmälle, mutta muutama onnistunut ruutu kuitenkin tuli.
Katso lisää reissun kyhmyjoutsen kuvia kuvapankista

 

Pikkutikka

Pornaistenniemestä lähdin valkoselkätikkaa etsimään ja pysähdyin metsän reunaan ensimmäiselle kuuntelulle. Muutama vaimea nakutus ääni ja vilkaisin ylös. Pikkutikka oli läheisessä puussa naputtelemassa. Pieni kuvaushetki pikkutikasta ja matka jatkui syvemmälle metsään.
Katso lisää reissun pikkutikan kuvia kuvapankista

 

Valkoselkätikka

Hetken päästä kuulin kanavan rantapuista rummutusta ja lähdin polkua pitkin paikallistamaan ääntä. Sain näköyhteyden valkoselkätikkaan ja lähdin kävelemään varovasti kohti säikäyttäen yhden käpytikan matkalla viereisen puun rungon takaata samaan puuhun missä valkoselkätikka oli. Puu oli mukavan sammalinen, mutta kova valo vähän häiritsi lopputulosta, tosin parempi sekin kuin varjopuoli. Ensin käpytikka poistui paikalta ja sen jälkeen valkoselkätikka siirtyi kanavan vastarannan puoleiseen puuhun naputtamaan, kunnes säikähti puun juurelle vapaana tullutta koiraa.
Katso lisää reissun valkoselkätikan kuvia kuvapankista

Käpytikka:

 

Käpytikka

Siirryin lähemmäs ruokintaa, jossa oli toinenkin kuvaaja kytiksellä. Yhtään tikkaa ei juuri silloin ollut paikalla, mutta päästyäni lähemmäs lensi ensin yksi käpytikka paikalle, sitten toinen, sitten valkoselkätikka ja toinen valkoselkätikka. Yhteensä neljä tikkaa alle 15 metrin päässä pyörimässä ja jahtaamassa toisiaan. 7D + 500 mm ja 1.4x jatke eivät olleet paras yhdistelmä siihen tilanteeseen oksaisessa ryteikössä, jossa juuri silloin olin. Hetken päästä pääsin kuitenkin siirtymään vähän avoimempaan paikkaan kuvaamaan mistä tämä kuva on otettu.
Katso lisää reissun käpytikka kuvia kuvapankista

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!