Lintubissebongaus
Kyllä luitte oikein. Lintubissebongaus, mutta mitä ihmettä se on?
Ystäväni Petteri Hautamaa, jota voidaan pitää lajin pioneerina kertoi tästä harrastuksesta enemmän vieraillessamme hänen luonaan alkusyksystä ja mitä pidemmälle hän pääsi, sitä mielenkiintoisemmaksi se muuttui. Tätä harrastusta sulateltiin meidän taloudessa seuraavat kuukaudet.
Näin Petteri avaa uusinta bloggaustaan aiheesta:
Ulkona on pimeää, kuin peikon perseessä ja vähäisiä talvessa värjötteleviä lintuja riittää hädin tuskin murto-osan verran käsistä karanneista pääkaupunkiseudun lintuharrastajamääristä. Koronavitsauksen takia ei pääse edes etelän lämpöön lintukuvailujen pariin, joten ainoa inhimillinen ja ennen kaikkea mukava lintuharrastuksen muoto tällä hetkellä on lintubissebongaus.
Siinä lintuhavainnot haetaan olutpullojen etiketeistä, vaikkapa ruokaostosten lomassa, tuleepahan vähän mielenkiintoa kauppakäynteihin. Löytämisen riemun lisäksi kaupanpäällisiksi saa kurkunkostukkeeksi raikasta maltaiden ja humalan ikiaikaisen liiton inspiroimaa rentouttavaa linnunmaitoa.
Moni minut tunteva tietää, että tykkään oluesta ja pyrin ostelemaan myös erikoisuuksia, mitkä ovat usein yhä enemmän pienpanimoiden tuotteita. Tämä taas tukee pieniä yrittäjiä, joiden tuotteita saapuu kokoajan lisääntyvissä määrin ruokakauppoihin. K-Supermarketit pursuavat erikoisuuksista, mutta myös S-ryhmä on herännyt, että olutmarkkinoilla on elämää Keravan ulkopuolella. Ei myöskään unohdeta pieniä K-Marketteja, osassa niistäkin alkaa löytymään kattavia valikoimia erikoisuuksia. Toki riippuu asiakaskunnasta määrääkö ostosta hinta-määrä vai hinta-laatusuhde puhumattakaan nopeista jaloista. Silloin ei kannata ottaa lasipulloja ylimääräiseksi painoksi (ilmainen vinkki).
Takaisin aiheeseen…
Tämän harrastuksen myötä tulen varmuudella tukemaan pienpanimoita enemmän, koska suuntaan hankinnat heille, jotka etiketteihin lintuja laittavat. Tässä on myös vaarana juoda Kukkoa koko kesän, jos harrastus karkaa käsistä. Tämä oli äiti vitsi.
Lintubissebongaus sallii myös vain etikettien kuvaamisen eli sinun ei tarvitse ostaa jokaista olutta – hieman terveellisempi vaihtoehto.
Tässä vaiheessa on hyvä kirjoittaa myös tavasta bongata millä lähdimme mukaan, jos ja kun äitini lukee tämän tekstin, lasken vuosipinnoja – en päiväpinnoja!
Lintubongauksesta tietämättömille kerrottakoon, että päiväpinnoissa jokainen päivä alkaa alusta. Se ei olisi terveydelle kovin hyväksi tässä lajissa.
Montako lajia vuonna 2021?
Tätä on vaikea sanoa, olen jonkun verran tehnyt pohjatyötä aiheen tiimoilta ja Emilia on innostunut tästä todella vaikka ei edes juo olutta!
Veikkaan, että 50 menee rikki, koska lähdemme Emilian kanssa lintubissebongaukseen mukaan bissen maku Tuomaksen suussa.
1.1. vuoden kiireisin päivä? Ainakin lintubongareilla, millä revitään kaula naapuriin ja näytetään kenen korissa siis havisvihkossa on eniten lajeja. Se voi olla, että meidänkin pitää käydä ostamassa ruisleipää ja siinä sivussa katsoa hyllyjä.
Tipaton… pyh, treenaa vain enemmän niin mahtuu sakkopäiviä enemmän viikkoon.
PS. En ole koskaan laskenut näkemiäni lintuja enkä edes bongaa niitä
PSS. Vuosi 2021 pitää sisällään monta muutakin siistiä juttua, joista lisää välipäivinä tai vuoden vaihteen tienoilla!