Lintubissebongauksen vauhdikas alkuvuosi

Porterrieri american porter / 2.1.2021

Lintubissebongaus – kyllä ja lajeja löytyy, kun vain etsii

Viime vuoden loppupuolella kirjoitin lintubissebongauksesta, että mitä ihmettä se on?

Nyt tässä on alkuvuosi keräilty pinnoja ja lintuoluiden määrä yllättänyt täysin! Niitä on aivan älyttömästi ja lisää löytyy, kun vain keksii uusia paikkoja bongailla. Korona on rajoittanut lintukojut kokonaan pois, missä turvavälien pitäminen ei ole mahdollista oman määritelmäni mukaan, mutta toivottavasti loppuvuodesta pääsee lintukojuihin sisään istuskelemaan.

Lajeja on itselleni kertynyt 252 maaliskuun alkupuolelle, joskin joistakin jouduttaneen Petterin kanssa neuvottelemaan onko ne lintuja vai roskia painokoneen etiketin taivaalla.

Kråkö brewery Porter // 27.1.2021

Nostan tähän bloggaukseen satunnaisia hienoja etikettejä, niin kuin tämä Kråkön panimon lintuvaltainen etiketti, mikä toistaa ulkonäköään läpi heidän olutvalikoiman.

PK-seudulla on muutamia äärettömän hyviä lintukosteikkoja, joissa valikoima vaihtuu ja on paljon erikoisia lintuja. Nämä tulee löytää satunnaisten lajien bongailun ohessa. Nopeasti silmä tottuu löytämään nämä olutmaailman helmet!

Sourtime strawberry / 2.1.2021

SOUR oluet… NAM!

Tämä harrastus on saanut minut näkemään oluet ihan eri silmin kuin ennen. Maukkaat ja raikkaat sour oluet ovat tämän hetken hitti itselleni, mutta niin ovat raikkaat ipatkin.

Monta on vielä varmasti löytämättä ja sitä enemmän maistamatta. Onneksi tässä lajissa ratkaisee kuva (kaupan hyllyltä), ei juominen. Eihän harrastus saa olla kansanterveydelle vaarallinen?

Suomen kärki

Suomen ehdoton kärkibongari tässä lajissa on Petteri Hautamaa, joka tulee varmaan rikkomaan kolmen sadan lajin rajan maaliskuussa, jos tahti jatkuu samanlaisena.

Maistila Helakka // 11.2.2021

Vuoden 2021 palkinnot

Vuoden lopussa valitaan vuoden paras lintubisse-etiketti. Kovia ehdokkaita on jo nyt löytynyt, niin kuin tämä Maistilan äärettömän hyvä metsämansikka raparperi sour ale, mitä on tietääkseni saatavilla PK-seudulta vain muutamasta lintulätäköstä tai Oulusta, mistä tämän itse bongasimme ensimmäisinä alan harrastajina Suomessa. Emme toki olleet Oulussa vain bongaamassa vaan matkalla Kuusamoon.

Katsotaan mitä vuosi tuo näiden myötä, ainakin lämpöisiä parvekeiltoja odotellaan täällä!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!