Laulujoutsenet palaavat etelästä

0

Kaunis aurinkoinen päivä (12.3.2012) yövuorojen jälkeen sai lähtemään iltapäivästä ulos kameran kanssa kävelemään tai oikeastaan makoilu reissu siitä tuli. Tutulta paikalta löytyi kolme laulujoutsenta kyhmyjoutsenten kanssa ruokailemasta. Aurinko kävi välillä pilvien takana sekä paistoi ohuen pilviharson läpi. Valon voimakkuus vaihteli tasaisesti, mikä teki kuvaamisesta mukavaa. Pieniä kinastelujakin nähtiin joutsenten kesken, mutta ei isompia yhteenottoja. Rauhallisen leppoisasti mentiin auringonlaskuun asti.

Yleensä keväisin lintukuvausretkillä kannan makuualustaa repussani mukana, mutta tänään jätin sen autoon. Joutui tyytymään lumella ja jäällä makoiluun polvet ja reidet kylmissään. Pikku hiljaa alkoi kosteuskin pääsemään housuista läpi mikä ei lämmittänyt yhtään enempää. Nyt sitä makuualustaa olisi kaivannut, mutta olisivatko laulujoutsenet olleet silloin niin hyvin kuvattavissa – eivät varmaankaan.

Matala kuvakulma kohteen tasalta vaan toimii usein niin hyvin ja saa kuvat toimimaan niin paljon paremmin kuin esimerkiksi korkeasta polviasennosta otettuna puhumattakaan jalustalta seisaalteen. Tässä pääsi myös rauhassa testaamaan paikalla oleviin kohteisiin 1.4x ja 2x -telejatkeita.
"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

"/

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!