Kvarnbyn pääseinä Meikon metsissä

0

Kalliokiipeilyä Kirkkonummella Kvarnbyn pääseinällä

Teimme yhden after work -retken Kvarnbyn kalliolle ja kohteena pääseinän vasemman reunan helponlaiset tradireitit yläköydellä kiivettynä.

Nämä ovatkin pääseinän käytännössä ainoat reitit, joihin itsellä oli tuona kesänä asiaa. Ensi kesänä saa työlistalle yhden lisää (Lepakkomies 6b). Kvarnbyssä on myös toinen puoli/kallio, missä lyhyempiä reittejä sekä monipuolisempia gradeja ei niin kokeneelle kiipeilijälle.

Tämä on itselleni kiva lähikohde, missä operointi ja kiipeämisen aloittaminen on nopeaa. Tänne tulee jatkossa tehty varmasti enemmänkin ns. after work -retkiä.

Kiipesimme vasemmasta reunasta siis kolmea helpohkoa reittiä

  • Sista solstrålen, 5 – tämän osalta alussa käytettiin Pintahien linjaa, koska pudotessa olisi muuten tullut liian iso sivuttaisheiluri.
  • Kiemura, 5+
  • Nimetön 4+

Kolmella kiipeilijällä saimme kaikki kolme nousua ja valoisin aika vierähtikin siinä.

Ankkurit

Alkuun rakensimme kaksi ankkuria ja laitoimme suoraan kaksi köyttä, kun paikalla ei ollut muita kiipeilijöitä. Polku kallion päälle on hyvä, mutta arviolta 3 – 3+ riippuen kuinka hyvin kantamukset on pakattu. Suosittelen kahta vapaata kättä ilman köysikassia.

Kiipeilijän varmistaminen hänen laskeutuessa yläankkurin rakennuspisteelle (kuva yllä ja alla).

Laskeutuminen kiipeilylinjaa yläköydellä alas. Alla olevassa kuvassa varmistan alhaalta laskeutumisen eikä toinen kiipeilijä laskeudu itse, niin kuin usein tehdään.

Kypäräkamerakuvat harvoin onnistuvat

Se minkä on huomannut lyhyen kiipeilykuvailun aikana, on se ettei kypärässä olevan kameran kuvat usein onnistu. Käytössä on ollut DJI Osmo action, mutta se ei ole kameran vika vaan päätänsä heiluttavan kiipeilijän.

Tähän on muutamia ajatuksia ensi kaudelle, jotta lisää muistoja saa myös kuvien muodossa retkiltä. Alla kuitenkin muutama yksityiskohtainen kuva kallioista.

Kiemura 5+

Kiemura 5+

Kiemura 5+
Kiemura 5+
Kiemura 5+


TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!