Kuvat HDR:ksi: Canon 5D mark 3 vs Adobe Lightroom 6

0

Useamman valotuksen yhdistämisellä maisemakuvasta on mahdollista saada enemmän irti. Nykyään osa kameroista hyödyntää jo tätä toimintoa ja prosessoi kuvan valmiiksi tiedostoksi. Canonin 5D mark 3 kamerasta löytyy HDR-ominaisuus omasta takaa ja nyt myös ohjelmisto puolelta Adobe Lightroom 6:sta löytyy ominaisuuksista kuvien yhdistäminen.

Kameran HDR-asetuksista löytyy vaihtoehto että kamera säilyttää raakatiedostot, joista se muodostaa jpg:n. Yhdistin nämä samat valotukset Lightroom 6:lla DNG:ksi ja vertailin värejä sekä laatua. Kameran pakkaamissa jpg:eissä on yksityiskohtia selkeästi vähemmän ja niissä näkyy pakkausjälki. Myöskään värit ei toistu yhtä hyvin eikä varjot aukea niin hyvin kameralla.

Artikkelissa on kolme kuvaa talvisesta Kuusamosta, joista erilaisissa valotusolosuhteissa on verrattu 1:2 ja 1:1 suurennoksilla kohtia kuvista. Vasen kuva on kameran JPG ja oikea Lightroomin DNG.

Yksinkertaisen lyhyellä testillä tulin tulokseen ettei oikotietä onneen ole, joten jatkossa työnkulku on edelleen valotuksen haarukoinnilla kuvat ja kuvat yhteen Lightroom 6:lla.

1:2 JPG – DNG

KUVA 2

1:1 JPG – DNG
1:1 JPG – DNG

KUVA 3

1:1 JPG – DNG
1:1 JPG – DNG

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!