Kuusakoski aloitti OP-Puun vanhojen rakennuksien purkutyöt


OP-Puun pitkään tyhjillään ja pois käytöstä olleiden vanhojen rakennuksien purkutyöt on aloitettu Kuusakosken toimesta. Viimeaikoina katokset ovat toimineet Veolian parkkipaikkoina, mutta nyt alue on eristetty.

Rakennuksen sekä katoksien työt aloitettiin käsin, kun niistä poistettiin kattolevyt sekä muut materiaalit mitä ei voi kaivinkoneella tehdä niin kierrätys onnistuisi. Tänään aloitettiin katoksien purkaminen eli toisinsanoen kaataminen kaivinkoneella. Puutavara lajitellaan sen mukaan onko se painekyllästettyä vai ei.

Yhtenä isona operaationa viikolla tullaan näkemään vanhan höyrykattilan sekä savupiipun purkutyö. Niistä tullaan ottamaan nostorilla kiinni, jonka jälkeen ne polttoleikataan jalustasta irti ja nostetaan pois kiskoiltaan piha-alueen reunaan kyljelleen. Tämän jälkeen ne polttoleikataan osiin poiskuljetettavaksi.

Kaikkeen edellä kerrottuun löytyy varmaan virallisempiakin termejä, mutta tuossa oli ytimekkäästi se mitä Kuusakosken työntekijät kertoivat kuvaillessani kaivinkoneen touhuja.

Tämä teksti on julkaistu alunperin Suomenoja.fi sivustolla viikolla 47.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!