Kutuhommia Sokos Hotel Vantaan kulmilla Tikkurilankoskessa

Tikkurilankosken pato purettiin uhanalaisten meritaimenten tieltä kesällä 2019

Vantaalla tehtiin historiallinen päätös, kun kulttuurihistoriallisesti merkittävä pato päätettiin purkaa ja palauttaa joki luonnonmukaiseen tilaan.

Taimenet ovat löytäneet Tikkurilankosken yläpuolen soraikot ja siellä on kutukäynnissä. Vierailin 11.10.2019 paikalla ja oli upea seurata rannalta uhanalaisten meritaimien kutupuuhia.

 

Ramboll: Tikkurilankosken pato on osa Vantaan teollista historiaa, mutta samalla pato on häirinnyt jo vuosia uhanalaisten meritaimenien nousua Keravanjoessa. Toukokuussa käynnistyi pitkään suunniteltu purkuhanke, jonka ansiosta jokilaakso täyttyy pian uudesta elämästä.

– Virtavesiasiat ovat olleet viime vuosina pinnalla, ja jokia haluttaisiin palauttaa luonnonmukaisempaan olotilaan, kertoo patohankkeessa tiiviisti mukana ollut yksikönpäällikkö Hanna Keskinen Rambollista. Tikkurilankosken padon purkaminen nähdäänkin tärkeänä ennakkotapauksena, jonka vaiheita seurataan tarkasti kotimaassa ja maailmalla.

Alimmassa videossa dokumentaarista videota 21 minuuttia, jossa voi seuraa kuin livecamista kalojen kutukäyttäytymistä ja miltä se rannalta katsottuna näyttää. Kuviin ja videoihin on yleensä poimittu parhaat palat tuntien kyttäämisestä.

 

Dokumentaarinen video rannalta, 11.10.2019:

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!