Kun lapsettaa ja tekee mieli kiipeillä yläilmoissa ja laskea vaijeriliu’ulla – Seikkailupuisto Huippu on vastaus siihen

Keväällä näimme ensimmäiset mainokset että Espoon Leppävaaraan on avautumussa Seikkailupuisto Huippu. Sittemmin olemme käyneet pari kertaa pyörällä vakoilemassa paikkaa, alusta asti on ollut selvää että tuolla on pakko käydä. Lähdimme Esan kanssa töiden jälkeen illaksi radoille.

Menimme ihan loppuhetkillä eli kuuden maissa paikalle ja lyhyen turvallisuuskoulutuksen jälkeen lähdimme tutkimaan ratoja. Emme olleet ratoihin sen enempää tutustuneet, vaan lähdimme ensin yläradoille, joista kiersimme ensimmäisenä sinisen. Seuraavana kiersimme yläradoista vihreän. Jos en ihan väärin muista niin ratojen värikoodit menevät vihreä – sininen – punainen – musta helpoimmasta vaikeampaan. Sittemmin huomasimme että alaradoista musta päättyy ylös eli jos aikoo mustan suorittaa niin kannattaa jättää yläradat sen lopetuksen jälkeen, välttyy edestakas kävelyltä. Alhaalta löytyy myös vihreä – sininen ja punainen rata, joista punaisessa on mahdollisuus suorittaa kaksi mustaa siirtymistä tai pysyä punaisella linjalla koko ajan.

 

Pukeutumisen puolesta kannattaa ottaa kireää vaatetta mikä ei roiku ja sellaiset housut mitkä joustaa. Oma housuvalintani osui täysin nappiin, kun tulin radalle Fjällrävenin Kebin vaellushousuilla missä on liikkuvissa kohdissa joustopaneelit. Varsinkin muutamassa punaisessa ja mustassa tehtäväelementissä en uskonut että haarani voisivat venyä niinkin paljon. Tukevat lenkkarit mitkä saa sidottua tukevasti jalkaan on hyvä kenkävalinta. Joissakin verkkoesteissä kengän mennessä verkosta läpi ja sen irroittamisessa huonosti kiinni oleva kenkä saattaa pudota. Mukaan kannattaa ottaa myös hanskat, jotkin ohuet ja kireät. Paikanpäältä sai myös ostaa 3€ hintaan hyviä hanskoja (itse olin ottanut samanlaiset mukaan). Hanskoilla on paljon mukavampi ottaa kiinni köysistä ja vaijereista.

Kamera mukaan! Kamera kannattaa ottaa mukaan, jos sen vain suinkin saa johonkin turvallisesti laitettua. Itselläni oli matkapuhelin mukana ja se oli ihan housujen taskussa, joskin noissa Kebin housuissa taskut ovat todella syvät ja sen lisäksi turvavaljaat tukkivat taskun suun eli todennäköisesti puhelin ei olisi pudonnut vaikka minua olisi roikotettu pää alaspäin.

Muutamalla näin vyötärölaukun selän puolella mikä on varmaan ihan hyvä valinta myös. Kuumahan tuolla tulee, joten hikoilun takia ei kannata ihan kauheasti ylimääräistä laittaa päälle. Arvotavarat voi jättää henkilökunnalle ”kioskiin” säilytettäväksi.

Mustan radan yksi hankalammista tehtävistä. Itse pääsin tuosta yllättävän ketterästi läpi pitkien raajojen avulla.

Seikkailu Huipussa voidaan keskeyttää kovan tuulen tai ukkosen takia, no tietenkin tunnin seikkailun jälkeen aluetta alkoi lähestymään ukkonen ja radat tyhjennettiin. Tällä kertaa seikkailu jäi lyhyeksi, mutta puhuimme jo tullessa että tullaan myöhemmin kesällä sitten paremmalla ajalla leikkimään. Lopussa video minkä otin viimeisessä vaijeriliu’ussa, kun radat olivat jo suljettuja ja niitä tyhjennettiin. Noin 10-15min päästä tulikin vettä ja rakeita taivaalta niin että ihan tuntui vaikka menimme puun alle suojaan. Rakeet kopisivat kivasti pyöräilykypärään, kotiin ja kuumaan suihkuun nopeasti.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!