Kotomaamme koko kuva – Suomalainen maisema -kirjasarjan viimeinen osa julkaistu

Suomalainen maisema -kirjansarjan viimeinen kirja Kotomaamme koko kuva julkaistiin 17.3.2017 Helsingin messukeskuksessa.  Kirja on Suomalainen maisema -kirjasarjan neljäs osa. Kirjasta löytyy kuviani sekä olen ollut mukana kuvittamassa myös kahta aiempaa kirjaa: Saaristo ja Lappi ja Koillismaa. Kirjasarja on tehty yhteistyössä Suomen Ammattiluontokuvaajien ja Docendon kanssa.

Kirjan esitteli kirjan päätoimittaja taiteen tohtori, ympäristöneuvos Tapio Heikkilä (kuvissa alla).

DOCENDO:

Tämä kuvateos on Suomen ammattiluontokuvaajien kunnianosoitus Suomen 100-vuotiselle itsenäisyydelle. Kirja on myös päätösosa neliosaiselle maamme luonnon- ja kulttuurimaisemia esittelevälle Suomalainen maisema -kirjasarjalle. Sarjan aikaisemmissa osissa on keskitytty saaristo- ja järvimaisemien sekä pohjoisimman luontomme tarkasteluun. Tässä kirjassa luodaan kokonaiskatsaus Suomen eri osiin etelästä pohjoiseen ja lännestä itään. Koska maata ei olisi ilman sen kansaa eikä maisemaa ilman ihmistä, on kirjaan valittu runsaasti valokuvia, jotka havainnollistavat ihmisen ja luonnon vuorovaikutusta, kulttuurimaisemia. Alkuperäistä luontoa esitellään myös avokätisesti, onhan Suomi laaja ja harvaan asuttu maa, jossa ihmisten yhteys luontoon elää edelleen väkevänä.

Kirjan rakenne perustuu Suomen maisemamaakuntajakoon, jota ympäristöministeriö on käyttänyt selvittäessään valtakunnallisesti arvokkaita maisema-alueita ja kulttuurimaisemiemme helmiä. Suomen ammattiluontokuvaajien upeat kuvat välittävät tärkeimpien maisemiemme tunnelmat eri vuodenaikoina. Kirjan tekstin on laatinut
taiteen tohtori, ympäristöneuvos Tapio Heikkilä.

Kirja on ostettavissa mm. Docendon verkkokaupasta

Kirjan päätoimittaja Tapio Heikkilä

Kuvassa osa kirjan nimekästä tekijä- / kuvaajakaartia, vasemmalta alkaen: Tuomas Heinonen, Sakari Manninen, Markku Saiha, Jussi Leppänen, Seppo Pöllänen, Tapio Heikkilä, Jaakko Ruola, Raimo Sundelin, Jaana Kotamäki, Kari Auvinen, Pekka Punkari, Hannu Vallas, Ilpo Aalto sekä Arno Rautavaara.

Kuvasta puuttuu: Ari Ahlfors, Paavo Hamunen, Mika Honkalinna, Jyrki Kallio-Koski, Tea Karvinen, Jussi Kirjasniemi, Mauri Leivo, Henrik Lund, Jussi Murtosaari, Jukka Palm, Benjam Pöntinen, Lassi Rautiainen, Markus Sirkka, Markku Tano ja Petteri Törmänen

Ryhmäkuva sekä alla oleva kuva minusta: © Mikael Rantalainen

Etualalla Ilpo Aalto, taka-alalla Sakari Manninen ja Jussi Leppänen

Vasemmalta: Jussi Leppänen, Tommi Heinonen, Jaakko Ruola ja Hannu Vallas

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!