Kotkakojulta: Kotkien ruokailua // VIDEO

Normaalin still-kuvauksen ohessa kuvailen myös videota kotkista, varsinkin usein kun tilanne kestää pitkään. Tähän artikkeliin nostin kaksi merikotkan ruokailua, missä vedetään kalaa lounaaksi sekä maakotkan, mikä on ominut sian toisen kojumme edustalta.

Kaikki videot on kuvattu Canonin järjestelmäkameroilla 5D mark 3 sekä 7D mark 2:lla. Optiikkana käytössä 500 mm objektiivi, jossa vihreällä taustalla kuvatussa videossa käytössä 1.4x telejatke. Tarkkasilmäinen lukija, joka on kotkajuttuja seurannut on varmaan pannut merkille että linnut ovat varsin lähellä kojua ja näillä asetelmilla kyseessä on oiva potrettipaikka pidemmille putkille. “Tavallisen pulliaisen” kameralle ja milleillä on oiva mahdollisuus kuvata kamppailu- ja lentokuvia ja kroppaamalla potrettejakin. Toisaalla kirjoitinkin että 100-400 mm kroppirungossa voisi olla erittäin passeli yhdistelmä täällä.

En ole videoissa äänittänyt ulkoisella mikrofonilla ääniä kojun ulkopuolelta, mutta jatkossa pitää kyllä vetää piuhat ulos ja sijoittaa ulkoinen mikrofoni sinne. Kameran mikki kun tallentaa vakaajan rahinaa, lämmittimen tuksutusta ja kuvaajan liikettä. Videokuvaus on kuitenkin itselle ollut se kakkosprioriteettillä.

 

MERIKOTKA (5D mark 3):

MERIKOTKA (7D mark 2):

MAAKOTKA (5D mark 3):

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!