Kotkakojulta: 7D mark II:n videokuvauksen automaattitarkennuksen testausta

0

Canon 7D mark II on ensimmäinen järjestelmäkamerani missä on automaattinen tarkennus mikä seuraa kohdetta videossa. Testasin tätä tarkennusominaisuutta ruokailevaan merikotkaan.

Aloitetaan ensin kalustosta eli käytössä on Canonin 7D mark II kamera, EF 500 4 L IS objektiivi missä on kiinni telejatkeena EF 2x II. Tällöin millejä on käytössä 1000mm, mikä tarkoittaa sitä että yhdistelmässä toimii vain keskipiste tarkennuksessa. Automaattitarkennus toimii still-kuvatessakin hitaasti johtuen telejatkeesta, joten se asetti jo vähän haastetta tälle testille. Toisaalta kopissa istuessa ei ole kiire minnekkään, kun linnut vain ruokailevat eivätkä tee mitään “mielenkiintoista”.

Tähän videoon päätyi meidän yksi useiten havaituimmista kavereista F2 / C1 vetämään ribbsejä. Videoon kannattaa laittaa 1080p kuvanlaatu päälle ja katsoa videota koko ruudulta.

Automaattitarkennus pysyy hyvin kohteessa, kunnes hetkeksi kotkan nostaessa päätä menee taustaan ja siirtyy siitä sulavasti takaisin päähän. Tarkennus ei lähe seikkailemaan eikä liiku töksähdellen. Tällä ominaisuudella saa varmasti mukavasti kuvattua vesilintuja sekä muita rauhallisesti liikkuvia kohteita niin että tarkennus pysyy koko ajan kiinni kohteessa. Tämä taas antaa lisää mahdollisuuksia kuvaajalle, joka ei hallitse käsitarkenteisesti kohteen seuraamista.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!