Korjaava firmware 1.5.1 päivitys “jäätymiseen” – Canon EOS R5 ja R6

0

Vihdoin… siellä ilmeisesti oli vika.

Kirjoitin toukokuussa 2021 blogissani Canon R5 – luotettava pikselihirmu? kameran jämähtämisestä. Nyt siihen on ehkä saatu korjaus. Vika ei ole itseäni vaivannut kuin muutaman kerran, mikä on aika vähän lopulta. Vikaa on kuitenkin raportoitu maailmalla.

Canon rumours:
Canon may have finally fixed a lot of the freezing that has been occurring when shooting with the Canon EOS R5 and Canon EOS R6. I’m not sure that “rare instances” is suitable, as it appeared to be a widespread problem

 

2. Kamera jämähtää kesken seurannan
Toinen tilanne tulee myös silkkiuikuilta. Seurasin uivaa silkkiuikkua silmätarkennus linnun päässä tiukasti kiinni. Seuranta on kestänyt useita sekunteja, kunnes yhtäkkiä kuva pysähtyi etsimessä ja sittemmin näytöllä, kun nostin katseen pois etsimestä. Silkkiuikku oli pysähtynyt ruudulle vaikka lintu todellisuudessa ui edelleen.

Servotarkennuksen sininen neliö oli linnun päässä. Kamera ei reagoinut edes virtakytkimeen. Akku irti ja toiminta jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut.

 

Canon.fi
Laiteohjelmistoversio 1.5.1 sisältää seuraavan korjauksen:

1. Korjaa harvinaisen ongelman, jossa kamera ei ehkä toimi, kun käytössä on jatkuva tarkennus <AF-ON> -painiketta käytettäessä.

Linkit Canonin sivuille latauksiin:

Canon R6

Canon R5

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!