Kevään Instagram poimintoja ketuista

0

Kevään kuuluisin kuvauskohde?

Onnistuin huhtikuun lopulla löytämään ketunpesän, missä pennut olivat vielä pieniä ja emo välinpitämätön ihmisiä kohtaan. Tästä alkoi noin viikon kestänyt kuvausrupeama pesällä, minkä kettuäiti mahdollisti.

Tuurilla tämä löytö osui talvilomaani, minkä olin säästänyt aivan lomakauden loppuun. Oli aikaa odottaa tunti toisensa perään emon lyhyitä vierailuja.

Julkaisin Instagrammissa ja Facebookissa samaan aikaan päivityksen, missä toivoin ettei pesäpaikkoja ylipäätänsä jaettaisi sosiaalisessa mediassa. No kaunis ajatus ja osa niin toimii muutenkin. Toisaalta oli vain ajankysymys milloin kyseinen pesä paljastuu tavalla tai toisella. Muutama kuvaaja löysi paikalle noin viikon kuluttua. Sitten meni vain enää muutama päivä ja vuorokaudessa paikalle alkoi saapua jatkuvana virtana kuvaajia, vinkkirinki oli laulanut. Pesän sijainti oli saavuttanut jonkun tiettyyn “ryhmittymään” kuuluvista ja tieto oli levinnyt välittömästi suurella määrää kuvaajia.

Sittemmin lopetin heti kuvaustoimintani siellä, mutta sain mm. ravintolapäälliköltä kuulla tapahtumista seuraavien viikkojen aikana. Niistä ehkä myöhemmin lisää, ei pilata tällä kesää.

Muutenkin kettukevään kuvia yhteen myöhemmin syksyllä, kun aikaa käsitellä kuvia.

Onneksi onnistuimme Arin kanssa löytämään kaksi uutta ketunpesää, joissa sai kuvata ilman muita kuvaajia. Toisessa niistä kuvaukset jatkuvat vieläkin.

Hyvää kesän jatkoa :)

 

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!