Kesäkuussa Lofooteille, mutta millä?

0

Koko talven on pyörinyt ajatus ensi kesän lomasuunnitelmista, tuoden samat kysymykset esiin. Minne? Milloin? Kenen kanssa? Saadaanko lomat läpi?

Matkakohteeksi valikoitui Lofootit uudemman kerran, sitten alettiin hieromaan retkikuntaa matkalle, jonka ajankohta oli auki.
Muutamassa päivässä alkoi hahmottua ketkä olisi lähdössä ja milloin. Juteltuani Jyväskyläläisen tutun kanssa selvisi että hänkin suunnittelee kesälomareissua samoille seuduille. Tällöin tuli idea yhdistää reissut ja lähteä samaa matkaa. Matkaan olisi lähdössä neljä kuvaaja, joista kolme kuvaa häitä. Heitimme siis hääkuvaukset pöytään ja etsimme sieltä kahden viikon kolon ja sellainen löytyi kesäkuun alusta.
Neljällä hengellä tälläistä reissua on mahdoton toteuttaa yhdellä henkilöautolla, eikä suksiboksista olisi riittävästi apua. Reissua oli siis suunniteltava kahdella henkilöautolla toteutettavaksi.

Kunnes sunnuntai iltapäivällä syntyi idea matkailuauton vuokraamisesta, nopean tutkimisen jälkeen löysimme muutamia paikkoja joihin lähetimme tarjouspyynnön budjetin suunnittelua varten. Ensimmäiset vastaukset saapuivat jo sunnuntai iltana ja alkuviikosta saimme muutaman lisää, joista yksi oli ylitse muiden. Tämän tarjouksen perusteella lähdimme tutkimaan yrittäjän autovalikoimaa, joka koostui useasta vaihtoehdosta. Pienen karsinnan jälkeen meillä oli loppusuoralla neljä automallia, joista kaikissa oli jotain paremmin kuin toisessa. Oli siis tehtävä kompromissejä, mutta niitä ei jouduttu onneksi montaa tekemään. Kaikkien mielipiteet osuivat yhteen auton valinnassa, ei tarvinnut alkaa äänestämään. Seuraavaksi on vuorossa auton varaus ensi viikolla, kun viimeiset vahvistukset saadaan työpaikoilta.

Matkailuauton tuomia etuja ja käytännöllisiä asioita listasimme seuraavasti pohtiessamme ideaa:
– Matkustusmukavuus, kaikki samassa tilavassa autossa
– Leiriytymispaikkoja valtavasti. Reitillä on levähdyspaikkoja sekä muita matkailuautolle sopivia paikkoja, joihin teltan pystyttäminen ei ole mahdollista
– Jääkaappi, ei tarvitse miettiä ruokien säilyvyyttä lämpöisessä ja tyytyä vain purkkiruokaan
– Kaasuhella, ruuanlaitto mukavampaa kuin retkikeittimellä maastossa
– Suihku, tarvittaessa voi turvautua autossa olevaan suihkuun
– WC, ei tarvitse paniikin sattuessa rynnätä lähinpään pusikkoon
– Ei makuualusta nukkumista kovalla maalla
– Illanvietto, mukavat oleskelutilat illanviettoa varten
– Sadekelien osuessa kohdalle ei tarvitse ulkona olla kylmässä ja märässä

Tätä listaa voisi jatkaa pidempäänkin, mutta eiköhän nuo riitä kertomaan että tämä tuntuu hyvältä ratkaisulta erilaiselle retkelle. Kolme edellistä vuotta olemme tehneet retket henkilöautolla.

Siitä se reissun suunnittelu sitten alkoi, seuraavaksi voidaan tutkia reittejä ja paikkoja!

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!