Kesäkuu 2020 – nisäkkäitä

0

hirvi kesäyössä

Liito-oravasta suurpetoihin lämpöisessä säässä

Kesäkuu oli itselleni lomakuukausi ja lämmin sellainen. Helleaalto vieri yli Suomen ja tarjosi lämpöiset illat ja aamut kuvaajalle. Samalla helle myös laukaisi hyttyset ja mäkäräiset ilmakehään. Kuvauksellisesti kesäkuu oli vauhdikas ja varsin onnistunut.

Kuukauden kuvissa on enemmän kuvia aiheista, mutta lähdetään käymään läpi miltä kesäkuu näytti.

Hirvieläimet saapuvat pelloille

Juhannuksen tienoille osui yksi hyvä usvainen yö, mikä mahdollisti yön yli retken hirvimaille. Tein pari ilta- ja aamuvalot retkeä, jolloin tuli hyödynnettyä samalla ajamisella kaikki valot. Jälkimmäisenä yönä ei malttanut nukkua muutamaa tuntia vaan hyödynnettyä ISO-arvot ja valovoimainen optiikka.

hirvi kesäyössä Koju valkohäntäpeura metsäkauris loikkaa hirvi kesäyössä Kissahiirileikkiä mäyrän kanssa

Tämän mäyräperheen kanssa on vedetty kissahiirileikkiä kesäkuussa useampana iltana. Tietyt kuvat ovat houkuttaneet ja niitä onkin sitten kytätty ilta toisen perään. Samalla on pitänyt miettiä painotusta mäyrän ja liito-oravan välillä. Lähtökohtaisesti liito-orava vei nyt voiton.

mäyrä

supikoira

Suomenojan lintualtaan poikueita

Kesäkuussa Suomenojan lintualtaalla lähes kaikkialla näkyi jälkikasvua, niin myös kyhmyjoutsenilla, mitkä palaa kuvassa joelta takaisin altaalle. Alemmassa kuvassa ruokokerttunen laulaa korren nokassa.

kyhmyjoutsen perhe suomenoja ruokokerttunen suomenoja

Myöhäinen kettupaikka

Kuvittelin jo, että kettukausi olisi ohi, mutta ei – se vasta käynnistyi kahden hyvän kuvauspaikan myötä kesäkuussa. Tässä kuvauspaikassa kuvasimme vain kahdesti, koska tajusimme toisena päivänä kettujen hädän – heillä ei ollut vanhempia ja eikä sitä myöten ruokaa. Tästä alkoi muutamia päiviä kestänyt seurantaoperaatio, mikä päättyi huostaanottoon.

kettu kesäkuu kettu kesäkuu

Lintualtaalla

Pyöräretkellä löysimme kivan lintualtaan, siellä oli mustakurkku-uikulla sekä nokikanalla jälkikasvua ja ihan ok kuvausmahdollisuudet. Kesäkuun lintukuvauskiintiö tuli täten täytettyä.

nokikana mustakurkku-uikku

Liito-oravaperheen kuvausta Espoossa

Espoon kaupungin rakentamisen yksi vihollisista, liito-orava. Kuvasimme tämän liito-oravaperheen arkea ja ruokailuun lähtemistä kesäkuisina iltoina. Perheeseen kuului kolme junioria ja muutamana iltana paikalla nähtiin myös isä tai vieras mies.

liito-orava lapsi liito-orava espoo

Suurpetojen vieraana Kuhmossa

Retki Wildlife Safaris Finlandin kojuille Kuhmoon toi näkyvyyttä someen sekä iltapäivälehtiin. Onnistunut kuvausretki piti sisällään myös pyöräilyä UKK-reittiä pitkin sekä saunomista. Lähipäivinä julkaisen 13 min haastattelun Lassi Rautiaisesta, missä Lassi kertoo heidän paikastaan, palveluista, bisneksestä sekä yleisesti historiaa.

karhu kesäyössä susi kesäyössä susi kesäyössä susi ja karhu kesäyössä susi kesäyössä

Kelluvankoju aamu

Kesäkuun alkuun mahtui myös yksi asiakaskellunta, kun kävimme katsomassa silkkiuikkujen menoa merenlahdella. Suurinosa linnuista vielä hautoi, mutta aamu oli kaunis.

Kelluvakoju – yksityisworkshop

 

kyhmyjoutsen

Kettupaikka ja mitkä valot

Vihdoinkin paikka, minne osuu iltavalot täydellisesti. Tämän paikan vielä kruunasi se ettei se oli yleisessä tiedossa ja sijaitsee yksityisalueella aitojen takana, minne ei kuka tahansa saa kävellä.

Kettuja olen nähnyt vain kolme ja ne ovat aika isoja jo. Paikalla haahuilee supikoirakin iltaisin. Tältä kuvauspaikalta on kovalevyn tallessa ehdottomasti parhaat kettukuvani, ainakin näyttävimmät maisemat, joita ei ihan heti ole tulossa vastaan. Kolme iltaa täällä löi paksun ja pitkän naulan lomakuvauksien arkkuun.

kettu kesäkuukettu kesäkuu supikoira

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!