Kesä-heinäkuu 2019 – 100 kuvaa eläimistä ja linnuista

0

100 valittua kuvaa: kettuja, supikoiria, hirviä, valkohäntäpeuroja, metsäkauriita jne…

Eläinpainotteinen kesä on takana kesä- ja heinäkuun osalta. Paino kuvauksissa oli toukokuun tapaan nelijalkaisissa ystävissä ja pääsimmekin hyvin kuvaamaan niitä.

Supikoiraperhe valtasi mäyrien luolaston ja mäyrät muuttivat pois. Osa pienistä supikoiran pennuista oli sisariaan uteliaampia ja tulivat kuvattavaksi pesän välittömään läheisyyteen. Heinäkuun viimeisenä päivänä olin tarkastuskäynnillä,kun supikoira tuli toisaalla illan pimeyteen kurkkimaan.

Kettuperheitä pääsin kuvaamaan viidessä eri paikassa tällä kaudella. Kuvia ei syntynyt ihan samalla tavalla kuin aiempina vuosina johtuen muista kuvauskohteista, jotka veivät iltoja ja aamuja.

Kettuiskän saalistus oli uutta kuvattavaa itselleni, kun aamuyöstä seurasin myyräjahtia tuloksellisesti.

Hirvieläimet veivät huomiota loppukesää kohden. Hirvien vasat, valkohäntäpeurat, metsäkaurit saapuivat pelloille syömään ja niiden luona tuli käytyä kuvaamassa.

Lintukuvia tuli myös kuvattua joitakin, mutta se jäi selkeästi vähimmälle.

Mäyräperhe vei osan kuukausista ja siitä oma julkaisu myöhemmin blogissa.

Aika luontokuvaukselle väheni mitä pidemmälle kesää mentiin hääsesongin alkaessa ja olenkin päässyt ikuistamaan ihania pareja ja lisää on tulossa. Eikä kesäkuussa tullut lomalla herättyä kuin muutamille aamuvaloille kohteiden rytmien ollessa päiväaktiivisia.

MÄYRÄPERHE: Lisää aiheesta myöhemmin blogissa

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!