Karhu yrittää rikkoa kameran

0

Kameran ja karhun kohtaaminen Kuhmon metsässä

Suomen Luonto lehti julkaisi ensimmäisenä nettiartikkelin karhun ja kamerani kohtaamisesta mikä tapahtui viime elokuussa. Tämä materiaali on hautunut kovalevyillä muiden elokuisen kuvausreissun kuvien ja videoiden kanssa.

Kohtaamisessa kamera(-t) on jätetty metsään tarkoituksena saada kuvaa karhusta metsämaisemassa. Kuvauksissa on käytetty ravintohoukutinta saamaan karhu liikkumaan tietyille kuva-alalle. Se mitä tapahtui alkuillan tunteina ei ollut suunniteltua.

 

Karhu lähestyy uteliaana ensin isompaa kameraa sekä sitten käy nuuhkimassa myös toisen kameran, joka kuvaa taustalla behind the scenes materiaalia. Tästä materiaalista on hyvä tehdä omia tulkintoja, kuinka eläimet käyttäytyvät kameran läheisyydessä. Tässä tapauksessa video osoittautui arvokkaaksi muutamasta syystä. Ensinnäkin siitä sai hauskan tarinan, kokonaisuuden. Videon on julkaissut Suomen Luonto, MTV uutiset sekä Ilta-Sanomat.

Toisena videosta oli hyvä apu, kun tiesi mistä suunnasta lähteä etsimään kameraa.

Tämä oli itselleni ensimmäinen kerta, kun eläin kiinnostuu tuolla tavoin kamerasta. Toivotaan, että myös viimenen, koska vakuutusyhtiön kanta on ettei ne noita korvaa. Suomessa maksetut julkaisukorvaukset eivät ainakaan itseni kohdalla kata tuon kameravarustuksen täystuhoa tai katoamista.

Mitä alunperin hain ja mitä sain?

Ensimmäiset kuvat kuvaa aika hyvin sitä mitä lähdin hakemaan. Karhu kulkemassa suomalaisessa metsässä. Harmikseni laajakulmalinssi otti auringosta ikävän heijastuman yläkulmaan usean kuvan kohdalla ja kuvia joutui hieman rajaamaan.

 

Utelias Prettyboy

No sitten tuli Prettyboyksi ristitty nuori utelias uros, jonka temput tallentuikin videolle. Alla muutamat potretit hänestä ennen kuvaustilanteen päättymistä.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!