Kalliokiipeilykauden päätös Kiikkukalliolla Palakoskella

Upea kallio syksyisen ruskan keskellä

Säät mahdollistivat kauden viimeisen ulkokiipeilyn lokakuun lopulle 21 päivä. Lämpötila oli aamulla pakkasella, mutta nousi nollan paikkeille päiväksi. Koillisesta -5m/s tuuli piti tunnelmaa yllä koko päivän.

Tämä oli uusi kohde kummallekin ja vietimmekin lähes kahdeksan tuntia kohteella eli lähes koko valoisan ajan takaraivossa tieto, että tämä jäänee ulkokauden viimeiseksi.

Kohde on helppo saavuttaa autolla ja pienellä patikoinnilla polkua pitkin. Kiikkukalliolla alas pääsee joko köydellä tai sitten kallio kiertäen. Me valitsimme laskeutumisen köydellä samalla tutkien kalliota.

Huomiona, että Kiikkukallio on korkea ja vaatii käytännössä vähintään 60 metrin köyden sporttireiteille. Ylhäällä ketjuankkurit ovat osa helpoissa paikoissa, mutta osassa on syytä varautua lisävarmistuksella. Näissä jokainen tekee omat arvionsa!

Lämmittelynä Huhmari 4+ trad

Tätä reittiä ei oikein voi lämmittelyksi tuossa säässä sanoa. Alkuun nousimme järven rannasta tälle tasanteelle, mistä matka jatkui toisena osana ylös asti.

Tämän reitin aloitus oli hieman outo eikä selkeää nelosen trädilinjaa löytynyt kärkikiipeilijän toimesta. Katsoimme parhaaksi ja turvallisimmaksi kiivetä sen liidaten Rivan 6a kolmen alkupultin kautta. Lopulta siitä tuli joku hybridireitti.

Mukavan positiivista släbikalliota

Itse kallio on pääseinän osalta tasaisesta kivaa släbikalliota, mistä löytyy käsi- tai sormiotteet sekä hyviä jalkaotteita. En ole paljoa släbiä ulkona kiivennyt, joten puolestakin paikka oli kivaa vaihtelua.

Aloitimme kiipeämällä oikeasta reunasta Perälaudan ja Nauticat 5 sportit, joissa kummassakin 9 pulttia ja ketju eli jatkoja tarvitsee mukaan useita. Reitti on sen verran helppo ja pultteja on tiheään, että ihan jokaista ei ole pakko klipata. Tämä toki oman valinnan mukaan.

Viimeisenä tästä reunasta / keskeltä kiivettiin Swan 6a, mikä oli myös helppo. Reitin puolivälissä yksi aaltomainen kallio oli ehkä itselle se vaikein kohta, jos joku kohta reitistä pitää valita.

Talvi tulee

Fyysisin alku – Jyrkynen / Von Plato 5+

Tämä reitti oli alun osalta fyysisin ja jatkui sitten pienen alkupuristuksen jälkeen släbinä. Tässä yläköydellä kiivetessä köydelle tulee paljon kitkaa. Tämä huomattiin laskiessa alas, että vastusta oli. Todella hauska reitti!

Marino 6a ja Riva 6a

Kallion eniten suoraa kalliota tai ainakin jyrkintä positiivista kalliota edusti nämä vasemman laidan kaksi 6a:ta. Kummatkin olivat hauskaa kiivettävää. Päivä oli ollut pitkä, mutta hyvin pysyi keskittyminen kasassa. Reitit ovat 5 ja 6 pulttiset eli hieman lyhyemmät.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoiset. Marinoa suositellaan 27cragsissä ennakkoon klipattavaksi – se voi olla ihan fiksua, jos yhtään epäilyttää.

Aamupano-mukit verkkokaupassa

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!