Kalasaalis.comin kuvakilpailun 2011 voitto kuvalle: Öinen kyrmyniska

0
Kuvakilpailun voittaja

Tuomaristo kommentoi kuvaa: “Kuva on upea tilannekuva, jossa pimeydessä uinut ahven kohtaa kirkkaan valon ja jää ihmettelemään tätä.”

Erityismaininnan saanut kuva kolmipiikistä

Kilpailuun sai lähettää vuonna 2011 otettuja kuvia maksimissaan kolme kappaletta. Lähetin ensimmäisenä kuvan kolmipiikistä,  kun kuulin kilpailusta. Toisena Saarijärvellä kuvatusta hauesta. Viimeisenä Iso-Valkeen reissulta syyskyyn alkupuolelta kuvan ahvenesta yödyykiltä.

Voittajakuvan synty: Olimme Iso-Valkeella Somerniemellä sukeltamassa viikonlopun syyskuun alkupuolella, kun päätimme Villen kanssa lähteä kokeilemaan yösukellusta lauantai iltana yhden valaisimen ja kameran kanssa mökkirannan 3-4 metrin syvyyteen. Kuvausta ei suunniteltu yhtään etukäteen vaan lähdimme sukeltamaan niin että kamera sekä valaisin oli minulla, Ville seurasi sivulla pariköydön toisessa päässä.

Valotukset ja tarkennus oli yhtä hakemista, joten annoin puolessa välissä dyykkiä lampun Villelle ja lähdin kokeilemaan erilaista näkökulmaa eli siirryin muutaman metrin etuviistoon uimaan kameran kanssa pariköyden rajoissa (5 metriä) ja Ville sitten valaisi ahvenia ja suoritti omaa sukellustaan. Emme siis päässeet missään vaiheessa sopimaan valon käytöstä tai kuvauksesta vaan Ville toimi oma-aloitteisesti valon suhteen ja kysyikin sukelluksen lopussa rannassa että toimiko oikein! Sukelluksen puolenvälin tietämille osui myös hauska kohta, kun muistikortti täyttyi. En ollut huomannut vaihtaa korttia, vaan yhtäkkiä tuli kameraan CF FULL. No hetken mietittyäni miten kertoisin Villelle että muistikortti oli täysi ja miten tilanteesta pääsimme yli päätin näyttää kansainvälistä jääkiekon aikalisä merkkiä ja mennä pohjaan istumaan. Hetken poistelin raweja sen verran että loppu sukellus pystytään kuvaamaan JPG:llä kunnialla loppuun eli juuri nämä ahven kuvat.

Kertauksena:
GALLERIA YÖAHVENISTA

 

 

 

Kilpailusivusto:
KALASAALIS.COMIN kesän 2011 tulokset

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!