Kalamaraton: Shoppailemassa | osa 3

Shoppailemassa

Uusia ideoita, tuotteita ja vanhojen kunnostuksia. Menikö jotain erikoisvirityksiä viime kisassa rikki – kyllä. Onko vuoden varrella tullut ideoita että jokin asia olisi pitänyt tehdä toisin – kyllä. Voisiko jonkun kalan saada nopeammin eri toteutuksella – kyllä.

Näihin kysymyksiin meidän joukkueellamme on vastauksena Kalastustukku.fi, joka on erittäin lähellä joukkuettamme. Tämä artikkeli siis sisältää kaupallisen mainoksen omasta ja joukkueemme yhteistyökumppanistamme.

Luotan niin onginnassa kuin virveleissä vain kuitusiimaan, joten tämän kevään uutuus Patriotin XII twelve palvelee tänä keväänä onkilaitteiden pääsiimana. Tapsit tosin ovat monofiilia, mutta niiden katkeamisen myötä ei mene kuin koukku ja vaihtaminen on nopeaa.

Uusia ideoita tarkoittaa usein myös uusien onkilaiden rakennusta. Tällä kertaa Zebcon 1g kohot tulivat valituksi. Siimana näissä edellisen kuvan kuitua koko matkalta. Pienessä pussissa myytäviä Shogunin järeämpiä koukkuja tuli hankittua koukuksi kokonaisuuteen.

Lirkkiminen ja mikrokoukut. Mielestäni tähän on vain yksi vastaus: Ownerin Smallest. Olen käyttänyt muutamaa eri mikrokoukkua kahtena viime vuonna ja viime vuonna rakastuin tähän koukkuun. Kuinka helppoa onkaan syötin pujottaminen, kun koukkujen mutkien väli on pidempi eikä syötti mene koukun kärkeen tielle ja täten estä tartuttamista. Tästä syystä liejutokkoakin nousi kilpailussa kuin liukuhihnalta. Tälle peukku!

Laiskuus… olen vähän laiska sekä kömpelö sorminen, joten tyydyn valmiisiin tapseihin. Quantumin valmiiksi sidotuista tapseista löytyy oikeat koot koukuille, joita onkiessa tarvitsen. Browningin tapsilompakko on täydellinen valmiiden tapsien säilyttämiseen ja sieltä ne löytyy nopeasti oikeassa järjestyksessä. Kysy Ollilta näistä, kun vierailet myymälässä. Et varmasti pety tuotteeseen ja jälleen kerran olet sijoittanut rahaa omaan hyvinvointiisi.

Kamasanin koukut palvelevat kaikissa virityksissä mm. törölle ja muille kaloille, joihin en valmiita tapseja hyödynnä vaan sidon omat lajikohtaiset onkilaitteet tai siimat muutaman vuoden rautaisella kokemuksella.

Zebcon Sugar mais -erikoistuotteet, niistä ei höpistä tässä yhteydessä sen enempää.

Kuhan alamitan nosto 42 cm aiheutti päänvaivaa jo vuoden 2016 kilpailussa ja tekee sen varmaan tänäkin vuonna uudestaan. Daiwan hyvännäköisiä 10cm Chart pearl -värityksellä olevia jigejä tarttui matkaan, voisiko toimisiko nämä paremmin kuin vanhat temput vai onko se sama mitä sinne viskoo, se jää nähtäväksi.

Jigeissä on se hyvä puoli ettei ne maksa käytännössä mitään ja niitä on kymmeniä ja kymmeniä erilaisia. On pieniä ja isoja, erivärisiä ja muotoisia. Oikean löytäminen vie aikansa, mutta kun se löytyy niin niitä pitää olla pakissa riittävästi – et voi koskaan tietää tyhjentävätkö joukkuetoverisi sinun pakkisi otti jigistä.

MUUT OSAT: KALAMARATON TARINANI

 

YHTEISTYÖSSÄ:

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!