Kalamaraton: Matkani kohti Kalamaratonia | osa 1

Matkani kohti Kalamaratonia | osa 1

Yllä oleva kuva on otettu 1990-luvun loppupuolella ollessani 15-16 -vuotias. Olimme tuolloin hyvän ystäväni kanssa kalastamassa haukia kauniina kevätiltana. Valitettavasti tuolta ajalta ei ole kuvia tallessa paljoa tai tarkemmin niitä ei tullut silloin kuvattua kuin satunnaisia – ei ollut digiä millä räpsiä.

Sittemmin kalastusharrastukseni oli pitkään tauolla, satunnaista mökkikalastusta lukuunottamatta. 2006 vuodesta alkaen suuntasin kiinnostukseni ja ajankäyttöni luontokuvaukseen ja siitä tuli uusi intohimoni, kalastus sai jäädä.

Geokätköilyn myötä tutustuin Olliin 2010-luvun alkuvuosina ja sitä kautta kalastus ja Kalamaraton tuli puheeksi. Kiinnostuin tapahtumasta, mutta en kalastuksellisesti vaan dokumentaarisen kuvaamisen kannalta.

Vuonna 2013 kuljinkin heidän matkassaan koko kilpailun ja dokumentoin sen kuvin. Seuraavana vuonna sama piti toistaa, mutta hääkuvauskeikka esti osallistumisen.

Sittemmin ajatukset liikkuivat AC Deliriumin miettiessä vuoden 2015 kisaa suuntaan että joukkueeseen tarvittaisiin ehkä kolmas henkilö, jonka pitää täyttää seuraavat kriteerit:
1) salassapito
2) jaksaa valvoa yli vuorokauden toimintakykyisenä
3) osaa ajaa autoa tarvittaessa (metriäkään en ole ajanut kisassa)
4) osaa kalastaa edes auttavasti
5) ja tärkein – pystyy henkisesti olemaan joukkueen kanssa 36h putkeen

Tässä vaiheessa on varmaan selvää että Olli ja Marco uskoivat edellä olevian kohtien täyttävän minun kohdallani ja pääsin mukaan joukkueeseen 2015 keväällä. Sittemmin keväällä 2016 sijoituksemme oli toinen ja pääsin ensimmäistä kertaa palkintosijoille toisena vuonna. Kiitos tästä kaikesta kuuluu Ollille ja Marcolle, jotka ovat opettaneet ja kertoneet lajikalastuksen salat minulle.

Alla muutama kuva kalastuksesta mitä en ennen tiennyt olevan edes olemassa. Pimeässä mikrokoukuilla kalastusta otsalampun valossa eli lirkkimistä.

MUUT OSAT: KALAMARATON TARINANI

 

YHTEISTYÖSSÄ:

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!