Jurmo: Reissun kolmas päivä – kirkasta säätä

1

Aurinko nousi lähes pilvettömälle taivaalle toisena päivänä peräkkäin. Aamulla herätessäni katsoin nopeasti ikkunasta ulos ja totesin “pilvistä” ja vedin makuupussin hupun takaisin kasvoille. 8.30 eli 15 min auringonnnousun jälkeen heräsin uudestaan ja katsoin säätä tarkemmin, kirkas taivas ja aurinko jo noussut! Nopeasti vaatteet päälle ja lähikallioille kuvaamaan kohti itäsärkkää. Hyvien valojen tai niiden rippeiden jälkeen palasin mökille syömään aamupalaa ja siinä samassa totesin että ikkuna, josta olin ekan kerran katsonut säätä oli huurassa. Aamupalan jälkeen lähdin kiertämään saarta, joka reissuun tulee tehdä vähintään yksi iso saarikierros jo pelkästään kuntoilu mielessä.

Keskipäivän aurinko valaisi metsää

Aamusta sää oli mukavan talvinen vain -6 astetta ja 14 m/s luoteesta, iltapäivästä tuuli tyyntyi ja pakkanen kiristyi -8 asteeseen ja tuuli kääntyi puhaltamaan pohjoisesta 8 m/s voimalla.
Kiersin kylästä metsän läpi kohti Sorgenia, josta läntiselle särkälle järven taakse. Eteläpuolella saarta oli ihan sulaa, mutta pohjoispuolelle oli lahtiin ja poukamiin jäälautat ajelehtineet. Matka jatkui takaisin kohti Moringharua ja sieltä sataman kautta Högbergetille. Kello lähestyi 12.20, joka oli yhdistyksen vuoden ensimmäisen yhteislaukaus kuvan aika. Tätä kuvaa jäin kuvaamaan yhdeltä jäälautalta kohti Högbergettiä.

12.2.2011 klo 12.20:20

Oli lounaan ja päiväunien aika, kävelyretki veti voimat kokonaan pois ja seuraavan kerran lähdinkin kuvaamaan vasta iltavaloilla kylän rantaan. Kohteena jääpuikot sekä jäämuodostelmat kivissä ja kallioilla. Pitkään etsin sopivaa kohtaa, johon auringonlaskun aikaan sitten palaan. Vihdoin se löytyi, juuri sellainen mitä siltä halusin.

Jääpuikkojen valtakunta

Illalla sitten syötiin ensin äidin matkaan laittamaa lihamureketta ja jälkiruuaksi paria tuntia myöhemmin Jusan tekemiä härkäpihvejä ruisleivän päällä (pihvin paksuus 3cm). Sitten sauna palaveri ja takaisin mökille paistamaan makkaraa takassa ja viettämään rauhallista iltaa koko porukalla.

Viimeiset valot

Sunnuntaina onkin sitten lähtö kohti kotia lepäämään, mutta vielä on lähes kokonainen päivä aikaa kuvata. Aamupäivä saaressa ja iltapäivä sitten merellä.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!