Jurmo – päivä 2

Aamulla heräsimme pilvisessä ja lumisateisessa säässä alpakoiden ruokaillessa pihamaalla. Aamupäivällä kuvaus kierros rajoittui kappeliin, kun ei lumikenkiä tullut laitettua jalkoihin lounaan lähestyessä. Lounaan jälkeen lähdimme kohti Sorgenia ja matkalla kuvasimme lumista maisemaa, joka koostui pääosin lumesta, kanervista ja kivistä, joista kaksi viimeisintä oli vähemmistöä. Sorgenin viimeinen kalastusmaja oli edelleen pystyssä ja samalla bongasimme päivän ensimmäisen linnun eli merikotkan.

Jatkoimme matkaa kohti sataman vieressä olevaa Moringharun niemeä, jonka edustalla oli eilen pieni sula. Hyvällä tuurilla siellä voisi olla lintuja kuvattavaksi. Harjulle päästyämme näimme että jäiden lähtö oli edennyt niin että jääraja oli Moringharussa ja länteen päin särkän rantoihin osui avovesi. Alle vuorokaudessa jääraja oli siirtynyt paljon.

Kallioilla kuvaisimme maisemia telkkä parven laskeutuessa kauemmas, kun huomasin Huvudskärin edutalla jotain tummaa vedessä. Teleobjektiivilla havainto täsmentyi harmaahylkeeksi. Otimme muutaman kuvan ja syöksyimme rantalumiin odottamaan hylkeen seuraavaa esiintymistä. Tasaisin väliajoin hylje ilmestyi pintaan kunnes taas sukelsi. Ihmettelimme jonkin aikaa että liikkuupa se isolla alueella, mutta ensin tuli havainto kahdesta pinnassa samaan aikaan ja loppuen lopuksi kolme oli pinnassa hengittämässä yhtä aikaa. Kuvia syntyi lumisateessa ja niukassa valossa muistoksi ainakin.

Lopulta valo katosi ja oli aika lähteä mökille päin. Lumikengät ja sauvat olivat tänään oikea väline liikkua maastossa, pulkat saivat olla mökillä rauhassa. Illalla syötiin takkatulen lämmittäessä mökkiä ja myöhemmin sitten saunaan!

Jurmon kappeli
Sorgenin viereisessä metsässä pohjoispuolella olevissa puissa oli kaunis lumiverhoilu, mutta muilla sivustoilla puut oli lumettomat
Sorgenin viimeinen pystyssä oleva kalastusmaja
Eilen jäässä ollut Moringharun edusta, joka olit nyt sula
Harmaahylje pinnassa hengittämässä. Takana Huvudskärin saari, joka on kokonaan luonnonsuojelualuetta
Harmaahylje eli halli

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!