Jurmo – päivä 1 (menomatka)

0

Vuoden ensimmäinen retki Saaristomerelle suuntautuu Jurmoon tänä vuonna. Sääennuste oli luvannut pilvistä ja 14 m/s etelä-lounaasta tuulta. Taivas oli pilvessä auringonnoustessa,  joten se niistä valoista. Ennen ensimmäistä pysähdystä Nötööseen olimme saaneet tiedon että olemme aikataulusta jäljessä ja matkaamme Utön kautta Jurmoon. Tämä tiesi matka-aikaan lisäystä, mutta yllätyksenä Jurmo ei ollutkaan vuoden ensimmäinen saari, jolle astuimme vaan Utö – tosin vain hetkellisesti.

Jääraja oli Jurmon ja Utön välissä, mutta käytännössä kuitenkin heti Jurmon pohjoispuolella. Se menee vähän hassusti tuolla, mutta Jurmon rannoilla ei avovettä kuitenkaan ole. Kova tuuli oli puhaltanut jäät pois Utöstä lähipäivien aikana. M/s Eivorilla oli vaikeuksia edetä tuulen pakkaamassa ahtojäässä (ei tullut yllätyksenä) ja matka venyi meidän osalta kuuden ja puolen tunnin mittaiseksi. Saisimmekohan hinaaja Kalkken kotimatkalle, tuskinpa.

Maisemia ei oikein ollut kuvattavaksi, joten ensin piti kuvata laivan perässä lentäviä lokkeja…

… ja sitten jokin merimerkki meni tunkemaan mukaan telkkien lentokuvaan. Harmillista !

… ja seuraavissa kuvissa sitten telkkien taakse horisonttiin lumisten saarien päälle oli rakennettu majakkaa muistuttava hökötys luotsiasemineen.

Ja jos totta puhutaan niin muutama maisemakuvakin tuli lintukuvien ohessa kuvattua.

Saareen päästyämme näimme pienessä sulassa muutaman isokoskelon ja kyhmyjoutsenia sekä hetkeä myöhemmin merikotka suoritti ylilennon. Lunta Jurmossa on niin paljon että matkatavaroiden kuljetukseen saimme Klasulta pulkat. Lähdimme Arton kanssa rantaa pitkin kylään, mutta ensin kävimme Högetbergin rinnettä laskemassa pulkilla alas. Sitten matka jatkui rantaa pitkin kohti kylää kaikki alamäiksi tulkittavat pulkalla laskien. Kun pääsimme lopulta mökille alkoi aurinko jo laskea. Sitten vain päivällistä pöytään ja saunan lämmitystä. Ilta menikin saunoessa sekä muutamat pitkät valoitukset pihamaalla kuvaten.

Huomenna pitäisi sitten sataa lunta tai jotain…

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!