Joulukuu 2017 – Hetkittäisiä talvia

Hetkittäisiä talvia koettiin joulukuussa Etelä-Suomessa

Joulukuun alussa kaunis lumi kuorrutti pääkaupunkiseudun puut. Dronen kanssa Nuuksioon oli päivän ohjelmassa (2.12.) ja nämä kauniit vaaleat kuvat tuleekin Nuuksion kansallispuiston ytimestä Haukkalammelta.

Päivä ei kuitenkaan sujunut ihan mutkitta ja kuvauskopteri tuli pysäköityä männyn oksalle, josta ystävällinen paikalle hälytetty geokätköilijä kävi sen kiipeilyvarusteilla noutamassa alas. Kopteri selvisi lähes vaurioitta tästä eikä tarvinnut huoltosopimusta hyödyntää.

 

Itsenäisyyspäivä

Suomi täytti 100-vuotta ja ikuistin sen kunniaksi metsähiiren Meilahden Arboretumissa. Vaihdoimme kuulumisia kuvaajien kanssa, kun linnut loistivat poissaolollaan. Tämä kaveri ilmestyi paikalle kuin tilauksesta ja pääsimme kuvaamaan hiirtä hetken. 500mm optiikka 4.5m lyhyimmällä tarkennusetäisyydellä ei ole kätevin hiirulaisen kuvaamiseen. 2x jatkeella se kuitenkin hoitui jotenkuten pakon edessä.

Kuusamon palokärki

Pyörähdys kaamosajan pilviseen Kuusamoon ja päivä kojulla palokärkeä kuvaillen. Mustatikka toi lyhyeeseen kuvauspäivään kuukkelin, lapintiaisen ja käpytikan rinnalle kivan lisän. Valoa ei kyllä ollut missään vaiheessa vaan kaikki suljinajat revittiin kameran ja optiikan äärirajoilta.

Valoa! valoa! valoa!

Joulupäivän aamulla aurinko vihdoin näyttäytyi. Kaikki vapaat on mennyt pilviä katsellen, mutta nyt sitten kameran kanssa metsään. Pähkinähakit houkuttelimme pähkinällä oikealle paikalle ja siinä kylkeen pääsimme kuvaamaan myös tiaisia. Alla hömötiainen hakee komeasti pähkinän vastavaloon. Hakit kävivät satunnaisesti paikalla ja ihan en saanut sitä mitä lähdin hakemaan, joten näiden pariin pitää palata vielä tänä talvena. Paikka on kuitenkin hyvä vastavalobokeh-kuvaamiseen.

Pauligin hiiripöllö

Vuosaaren Golffin ympäristössä liikkui joulukuun lopulla hiiripöllö, joka kävi usein poseeraamassa Pauligin logon edustalla. Luonnollisesti pilvisinä päivinä ei valolla juhlittu vaan näissäkin asetukset on vedetty äärimmilleen ja sommittelulla haettiin oikea tausta kuviin.

Tuntuu muuten olevan tämän talven teema, ei aurinkoa, ei lunta, ei pakkasta.

Lisää uusia kuvia kuvapankissani

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!