Isokoskeloita ja merilokkeja Lauttasaaren edustalta

Lauttasaaren edustalla avovesi on saavuttanut Sisä-Hattu saaren rannat. Saareen pääsee jäitä pitkin vielä, mutta matkustaja-aluksien synnyttämät aallot tulevat jään päälle heikentäen sen kantavuutta päiväpäivältä. Saaren rannoilla oli mukavasti jäälauttoja kuvattavissa sekä kauempana vesilintuja. Isokoskelot lensivät kerran komeasti suoraan ylitseni, minkä jälkeen tekivät kunniakierroksen merellä komeasti kuvattavana ja laskeutuivat Ulko-Hatun viereen kauemmaksi.

Merilokit pyörivät kauempana merellä ja edes Tallink Superstar ei saanut niitä nousemaan jäälautaltaan pois aallokollaan. Myöhemmin toinen merilokeista lähti sitten liikkeelle ja päätyi kuvaan Tallink Cruisen kanssa.

Muutaman tunnin rannalla oltuani päätin lähteä kävelemään pois. Olin jo puolessa välissä särkkää menossa mantereelle, kun huomasin joutsenen lentävän ohi juuri siitä kohtaa mitä olin kytännyt vesilintujen ohilentojen toivossa. Sitten joutsen vielä laskeutui saarien väliin peilityyneen jääpoukamaan. Lähdin kävelemään takaisin siinä toivossa ettei nuori laulujoutsen olisi ainoa tulija, mutta ei…

Kallion päältä otin vielä päivän viimeisen kuvan Ulko-Hatun taakse muodostuneesta sulasta, minne isokoskelot, telkät sekä yksinäinen laulujoutsen kokoontuivat.

Kivien päällä rannoilla oli komeat jääkuorutukset tai jäähatut. Jääraja oli useassa kohdalla komeasti veden alla niin että sen sai etualalle näkyviin. Kokonaisuutena arvioiden ihan “ok” päiväkävely.

Isokoskelo koiras x2 & telkkä naaras
Isokoskelo koiras x2

Merilokit jäälautalla Tallink Superstarin vieressä

Isokoskeloita, telkkiä ja nuori laulujoutsen

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here