Iso ja pyöreä hernepussi MrJan Gearilta

Kuva: Mikko Joensivu

Big Drum Bean Bag eli iso pyöreä hernepussi MrJan Gearilta testissä

Uutuustuote, joka on yksi neljästä hernepussista, mitkä on alkuvuodesta lisätty MrJan Gearin valikoimaan. Valmistaja on tuttu ennen kaikkea Boris -repustaan sekä kelluvasta piilokojustaan.

Hernepusseista kookkain pussi poikkeaa “yleisesti tunnetusta” hernepussista kokonsa puolesta. Ympyrän muotoinen pussi sopii siis käytettäväksi järeämmänkin objektiivin alle, mutta myös pienemmän.

Hernepussissa tarranauha kiinnitystä varten

Tämä malli on mahdollista kiinnittää tarranauhalla esim. objektiivin vastavalosuojaan, jolloin pussi seuraa maastossa mukana kuvaajansa. Koskella kuvattaessa ei objektiivia tarvinnut painaa lumea vasten, ja jäällä maatessa kuvakulma oli juuri loistavan tasapainoinen huomioiden toisessa päässä olevan ison kameran ns. akkukahva. Toisenlaisen objektiivin kanssa pussi voisi olla kiinni objektiivin alkupäässä heti kameran jälkeen.

Tuotekuvauksessa kerrotaankin että hernepussi on mahdollista kiinnittää esim. oksaan, kojuun tai kelluvaan kojuun.

Toimitetaan tyhjänä

Hernepussi toimitetaan tyhjänä ja se tulee itse täyttää haluamallaan materiaalilla. Vaihtoehtoja on herneet, riisi, muovikuulat, muovirakeet niin pehmeät kuin kovat, puuhake jne..

Itse täytin pussin EPS-rakeella, joka on kevyt ja pieni kokoinen eli ei painu helposti kasaan. EPS-rakeet ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä. Samaa raetta käytetään säkki- ja saunatyynyissä, joten se kestää myös kosteuttakin. Kyseinen täyte on myös varsin edullista verrattuna muihin vastaaviin täytteisiin huomioiden sen määrä litroissa eikä se ei paina käytännössä mitään.

Hinta-laatusuhde

Hinta-laatusuhteeltaan tuote on erittäin hyvä. Materiaaliltaan laadukas tuote, jossa vielä sisällä toinen pesupussi täytteelle. Hinta tuotteelle valmistajalla 19 € + postikulut 6 € (Suomi).

Tuotekuvaus

Iso ja pyöreän muotoinen hernepussi. Ei yleisin muoto hernepussille, mutta kokemuksemme mukaan muoto on erittäin käytännöllinen. Velcro-nauha pohjassa mahdollistaa hernepussin kiinnityksen oksaan, kojuun tai vaikka kelluvaan kojuun.

Materiaali on hyvin vettä hylkivää polyesterin ja puuvillan sekoitusta, johon on painettu neutraali maastokuvio.

Hernepussissa on erillinen pesupussi, joka on helppo täyttää ja puhdistaa, ja kun täyte kastuu, se on helppo kuivata.

Kuva: Mikko Joensivu
Kuva: Mikko Joensivu

Linkki tuotteeseen:

mrjangear.com/shop/big-drum-bean-bag/

Kuva: Mikko Joensivu

 

Kirjoittaja kuuluu MrJan Gearin Ambassador tiimiin, mutta en luonnollisesti anna sen vaikuttaa arvosteluun.