Talon kulman taakse vilahtaa häntä, se on naapurini, jonka kohtaan vain aamuhämärässä ennen kuin kaupunki herää. Iltaisin kun ihmiset rauhoittuvat koteihinsa, naapurini tulee esiin ja aloittaa oman päivänsä.

Elämää kaupungissa – näyttelyssä esittäytyvät näkymättömät naapurimme. Kenen kanssa jaamme elinympäristömme ja ketä ovat ne lukuisat nelijalkaiset, joita emme nää kuin sattumalta?

Olemme seuranneet kettujen, supikoirien ja mäyrien elämää aina aamuyön tunneista kesäiltojen hämärään, opiskelleet niiden käyttäytymistä ja seuranneet pentujen kasvua nuoriksi aikuisiksi. Ravintoa ja suojaa on saatavilla mitä kekseliäimmistä paikoista, mutta vaara on alati läsnä. Ihmisen itselleen rakentama ympäristö on eläimelle arvaamaton asuinpaikka. Hyvä sopeutumiskyky jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä on välttämättömyys.

Elämää kaupungissa on syntynyt hiljaisuudessa muutaman vuoden aikana, kun kuvaus on keskittynyt enemmän nelijalkaisiin ja kesäkauden alussa varsinkin kettuihin ja niiden perhe-elämään.

Pääkohteina on kettu, mäyrä ja supikoira, mutta mieli ja muistikortti on avoin muillekin kohteille aihepiirissä.

Pop up -näyttely Suomenojan Lintuharrastuspäivässä 5.5.2019

36 taulun näyttely esillä tapahtuma-ajan eteläisellä lintutornilla. www.suomenoja.fi

 


 

Kuvapankissa: