Ifolorin kuvakirjat – PremiumBook

Kesän kiireet on ohi ja oli aika laittaa Lofoottien reissun kuvat kansiin. Olen aiemmin tilannut Ifolorilta erilaisia kuvakirjoja DeluxeBook, SmartBook ja EasyBook -malleja. Uusimpana tuotteena Ifolor on tarjonnut PremiumBook nimellä myytävää kuvakirjaa, mikä herätti kiinnostuksen. Aiemmissa kirjoissa ei koko aukeaman kokoisten kuvien esittäminen ollut mahdollista sidonnan takia. Uudessa kirjassa on kotisivujen mukaan ainutlaatuinen sidonta, mikä laittoi kokeilemaan sitä.

Lainaus Ifolorin kotisivuilta: “PremiumBook on sidottu siten, että kirjan selkä ei syö kuvaa. Kuva jatkuu taitteen yli katkeamattomana, sillä kirja avautuu keskeltä täysin tasaiseksi ja litteäksi. Saat kuvallesi yhtenäistä tilaa jopa 55 cm x 27,5. Esimerkiksi maisemakuvat ovat todella näyttäviä koko aukeaman yli aseteltuna.
Kauniin lopputuloksen takaa PremiumBookin paperi, joka on heijastamatonta mattapintaista erikoispaperia. Kuvakirjan kannet ovat kiiltolaminoidut ja sidonta tukeva.”

Lähdin koostamaan kuvakirjaa tarkoituksena ikuistaa Lofoottien maisemakuvat näyttävästi kirjaan isoina kuvina, päädyin hetken pyörittelyn jälkeen kuva per aukeama suunnitteluun. Kuvista tuli tällöin 28cm x 56cm kokoisia. Joillekin sivuille päädyin mustat palkit ylös ja alas ottamaan, jotta panorama kuvan sai näyttävämmin kirjaan. Tilasin kirjan 60 sivuisena versiona eli suurimpana mikä on mahdollista. Deluxe- ja SmartBookista on mahdollista tilata 96 sivuun asti. Kirja on selkeästi kalliimpi kuin Deluxe- ja SmartBook, mutta huomattavasti laadukkaampi. Mattapintainen 400g/m2 paperi tuntui ja näyttää laadukkaalta aiemmin totuttujen ohuiden sivujen sijaan. Kuvien painojälki ja värit olivat mielestäni hyvät, mutta vaatisi vertailukappaleen johon painojälkeä voisi verrata. Värit toistuivat kuvissa hyvin huoneen valossa kirjaa selattaessa enkä havainnut niissä puutteita tai virheitä.

Ifolorin suunnittelu ohjelma ei ole vuosien varrella muuttunut paljoa ja sen käyttö oli minulle helppoa. Myös kirjan siirto palvelimelle tapahtui nopeasti. Tilasin kirjan 1.10 (to) illalla ja se oli noudettavissa postista 9.10 (pe), sivuilla toimitusajaksi on ilmoitettu 8-10 työpäivää.

Tein yhden sidontavertailukuvan, josta pystyy hahmottamaan kuinka huonosti toisissa kirjoissa (DeluxeBook ja SmartBook) pystyy hyödyntämään koko sivua verrattuna uuteen PremiumBookkiin. Lisäksi on muutama kuva itse aukeamista, kirjan sidonnasta sekä keskisaumasta.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!