Hyviä ja huonoja valoja kunnes vähän paremmat valot osuvat kohdalle

0

Vuosina 2007-2010 on tullut vierailtua Saaristomerellä Aspössä, Jurmossa ja Utössä kymmenen kertaa. Laivan kannelta on tullut kuvattua Aspössä, joka on matkan varrella meno- ja paluumatkalla. Aina ei kuitenkaan ajeta satamien kautta ja viime talvena jäätilanteen takia Aspöön satamaan ei edes päässyt. Kuvia on tullut Aspön kylästä ja kirkosta otettua laivankannelta sekä yhdeltä Aspöön reissulta. Aina ei ole edes viitsinyt vaivautua ottamaan kameraa esille huonojen valojen takia tai on ollut jo pimeä.

Pari kertaa on ollut kirkas auringonpaiste, puolipilvistä kesäiltaa, tasaisen pilvistä tai vähän synkempää ja kerran oli niin kova sumu ettei kirkkoa meinannut erottaa. Mutta ilmeisesti kun tarpeeksi monta kertaa menee ohi niin se riittää, kun vielä on vähän tuuria matkassa …

2007, 2008, 2010
2009 x 3
2010

… niin ne valot saattaa tulla kuin tilauksesta.

Olimme marraskuun viimeinen päivä menossa Utöseen isäni ja Sundelinin Raimon kanssa, kun auringon säteet alkoivat Nötön jälkeen pilvien raoista valaista sinne tänne. Grisselharunan saari ja viereinen luoto saivat kauniin valon heti Nötön jälkeen ja sen jälkeen valoa oli tasaisesti siellä täällä. Lähestyimme Aspön satamaa ja toivoimme että valo osuisi kylään. Kylä oli varjossa käydessämme satamassa ja lähdimme lipumaan pois päin laiturista, kun pilvet raoittuivat ja auringon valo osui kirkkoon kuin tilauksesta. Raimon mukaan tilanne kesti 18 sekuntia. Itse en sekunteja laskenut, ei tosin Raimokaan vaan lunttasi kuvien exif-tiedoista Utössä. Jatkossa ei tarvitse kannelle nousta tai ainakaan kameraa kaivaa esiin pilvisellä säällä Aspössä.

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!