Huhtikuu 2019 – Lintujen soidinmenoja ja nisäkkäitä

Teerien soitimen kautta nisäkkäisiin

Huhtikuu vierähti nopeasti eivätkä säät pilanneet kuvauksia. Vaikeita valintoja oli tehtävä kuukauden edetessä, kun hyviä valoja ei voi käyttää useassa paikassa samaan aikaan.

Nelijalkaiset ystävät veivät painopistettä ja hukkareissuja tuli useita. Tulostakin syntyi sekä yllättäviä kohtaamisia. Katsotaan miltä kuukausi näytti.

Teerien soidin

Alkuun jatkoimme maaliskuussa aloitettua teerien soitimen kuvaamista. Kun suo oli kokonaan sula ja teeret alkoivat jäädä heinien taakse oli aika siirtyä seuraaviin kohteisiin. Tätä päätöstä helpotti kova flunssa, mikä rajoitti raskaat suorittamiset, joihin teerisuolle rämpiminen kuuluu.

 

 

Vesilintuja kelluvasta kojusta

Vauhtia vesillä kelluvasta kojusta. Nokikanojen ja silkkiuikkujen kevätmenot on upeaa seurattavaa ja hienompaa siitä tekee päästä seuraamaan niitä kelluvasta kojusta lintujen seasta. Kuvauskulma on myös kohdillaan ja kuvat pääsee ottamaan vedenpinnan tasosta.Pienet ketunpennut yllättivät kuvaajan

Olin passissa kyttäämässä ihan muuta, kun yhtäkkiä havahduin ketun imettävän pieniä poikasia lähellä. Luulin että kyseinen kolo oli tyhjillään, siinä ei ollut selkeitä kulkujälkiä.

Emon poistuttua imetyksen jälkeen pikkuketut jäivät muutamaksi minuutuksia ulos kurkkimaan ja sain niistä pari kuvaa. Sittemmin seurasin paikkaa riistakameralla tulevatko pennut ulos muulloin kuin imetyksen yhteydessä – eivät tulleet. Reilu viikon päästä pennut katosivat yhtenä yönä. Syitä tähän voi arvailla, oliko syynä lähistöllä asuneen supikoiran vierailut pesässä, ulkoilureitin ihmiset, lähistöllä alkanut rakentaminen vai joku muu? Lyhyt kohtaaminen jäi mieleen.

Metsähiirien yhteisö

Lintujen ruokinnalle on syntynyt iso metsähiirien yhteisö, joka pientä pähkinäpalkkaa vastaan poseeraa komeasti vehreässä metsän pohjassa. Asuu paikalla muutama metsämyyräkin.

Mäyrän luona

Yksi kauden haetuimpia kohteita on mäyrä, joka aktivoitui liikkumaan lämpöaallon myötä. Pääsin kahtena päivänä kuvaamaan  mäyrää hyvin erilaisissa valoissa eri suunnista. Tämä paikka odottaa vielä laskevaa ilta-aurinkoa metsään ja mäyrää sen eteen bokehpallojen loistaessa taustalla.

Supikoira

Metsän asukkaista kolmas, jonka kuvaus jäänyt toistaiseksi vähimmälle kuvien myötä. Kolmen koplaa kuitenkin tarkoitus kuvata nyt läpi lyhentyvien öiden aina siihen, kunnes poikaset ovat isoja.

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!