Hot or Not?

Kelluvalla kojulla kesähelteessä

Nyt emme tosiaan käsittele 2000-luvun alussa perustettua saman nimistä sivustoa vaan lähdemme purkamaan kelluvalla kojulla tehtyä reissua +26 asteen lämpötilassa. Yhden selfien tänne kuitenkin ujutin ilman äänestysnappeja. Ainakin sitä ottaessa oli kuuma…

Keväällä retket tehdään hyytävässä vedessä ja säässä. Kesällä asiat on toisin ja pitää miettiä kuinka vähän vaatteita kuivapuvun sisään voi laittaa. Meriveden lämpötilat rannikon sisälahdissa muistuttanee jäähtynyttä lihakeittoa.

Nesteytys pitää olla kunnossa, mutta liikaa ei kannata litkiä ettei joudu lähtemään rantaan helpotukselle. Otin mukaan juomapussin ja letkun, se oli aika kätevä roikkuessaan katosta.

Ruovikko kasvanut täyteen mittaan

Keväällä, kun ruovikko on nurin, niin lahti on lähes kokonaan reunoja lukuunottamatta kellukojujen pelikenttä. Sittemmin kuin vesialueella olevat ruovikot kasvavat muuttuu maisema. Liikkuminen vaikeutuu, koska pitää kiertää väyliä tai mennä ohuista kohdista läpi seuraavaan lampareeseen.

Liikkuminen ruovikon läpi taas karkoittaa linnut, mikä ei edistä kuvausta. Taktiikka on siis mennä melkein jonnekin vain odottamaan toivoen, että ruovikosta tulee lintuja kuvattavaksi. Silkkiuikut viettävät pääosin aikansa tällä lahdella ruovikoiden kätköissä, joten odottaminen ei pakosti ole toimivin taktiikka.

Joitakin havaintoja tein linnuista sekä poikasista, joiden koossa oli isoja eroja. Lisäksi alueella oli selkeästi irtouikkuja eli niillä ei ollut jälkikasvua ja ne vaan oleskelivat keskenään. Niitä oli helpoin kuvata. Ruovikon kätköissä törmäsin myös muutamaan nokikanojen pesueeseen, missä myös ikäero oli iso.

Kovan valon aikaan liikkeellä

En kokenut järkeä lähteä tekemään tätä tiedusteluretkeä hyvien valojen aikaan vaan mennä suoraan keskipäivällä katsomaan onko paikka kesäkuvattava vai ei. Noin 1.5 tunnin kellumisen jälkeen totean ettei paikalta irtoavat kuvat ole kaiken sen työn väärti, mitä kelluvalla kojulla kuvaaminen vaatii valmisteluiden ja huollon puolesta.

Hiki tuli

Hiki tosiaan tuli, mutta vedessä oli mielyttävän viileä paikoin. Pieni tuulen vire läpi kojun vilvoitti tunnelmaa, kun piti auringon puolen ikkunat suljettuna.

Kuivupuvun alle olin tosiaan laittanut vain ohuet juoksutrikoot sekä pitkähihaisen teknisen paidan. Tämä setti oli riittävä näille lämmöille.


Muita bloggauksia kelluvasta kojusta

Silkkiuikkujen kuvaamista kelluvasta kojusta

Lintukuvia kelluvasta kojusta – muistot kevät 2020

Kelluvan piilokojun käyttö lintukuvauksessa

 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!