Hirvien aamupano nousi uutisiin ja villitsi sosiaalisen median

0

Olimme sunnuntaiaamuna kuvaamassa aamuyön tunteina hirviä. Tällä kertaa tosiaan oli tuuria matkassa ja pääsimme kuvaamaan kahden hirven parittelun. Alkuun kuvasimme näiden kahden hirven esileikkiä, kunnes ne lähtivät siirtymään sivummalle. Silloin alkoi näyttämään jo hyvältä sen suhteen että kohta jotain tapahtuu. Kolmesti uros hyppäsi naaraan selkään ja niiden asento vaihtui niin että pääsimme takaviistosta kuvaamaan. Ensimmäiset kuvat kun olivat suoraan takaata. Myöhemmin päivällä latasin kuvan ensiksi omille Faceook-sivuilleni ja myöhemmin Suomen Luonnonvaokuvaajien ryhmään humoristisella nimellä “Aamupano”. Tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja alkoi sadella kuvalle kaikkialla.

Kuva nousi myös eri internetin palstoilla suosituksi ja siitä alkoikin ilmaantua mitä hauskempia ja mielenkiintoisempia photoshoppauksia.

 

Suomen Luonnonvalokuvaajat – Facebook ryhmä

Maanantaina ollessamme karhukojulla Ilta-Sanomien toimittaja yritti soittaa, mutta en pystynyt vastaamaan. Tiistaina juteltiin puhelimessa hetki, minkä jälkeen ensimmäinen uutinen julkaistiin, missä fiilisteltiin onnistunutta ja harvinaista kuvaa.

”Ei siinä montaa sekuntia mennyt”

 

LINKKI UUTISEEN


“Saattoi olla niitä once in the lifetime -tilanteita”

Tiistaina palasimme jälleen kojuun jatkamaan kuvauksia, kun tuntematon numero yritti tavoitella. Soittaja oli Iltalehdestä ja oli kiinnostunut myös kuvasta ja sen taustoista. Olin jo kaivautunut makuupussin kätköön, mistä tekstailin toimittajan kanssa – puhua kun ei voi. Hyvin pian tämän jälkeen juttu olikin jo julkaistu.

LINKKI UUTISEEN


“Istuimme autossa hiljaa ja kuvasimme”

Keskiviikkona olimme kuvausyön jälkeen kävelemässä Kuhmon metsämaisemissa Maikkarin toimittajan ottaessa yhteyttä. Mikäs siinä oli metsässä kävellä ja puhua mukavan toimittajan kanssa puhelimessa. Hyvin pian tämän jälkeen Maikkarin uutinen tuli myös online. Illalla saimme viestiä että kuva oli vilahtanut myös kymmenen uutisten loppukuvissa, missä kerrotaan verkkouutisista.

LINKKI UUTISEEN


Sitten niihin hauskoihin kuviin…

Reddit.comin photoshopbattlesin ehdoton suosikkini oli “Date night in“, missä kaksi hirveä katsoo hirvipornoa.

 

Myös toisen käyttäjän “This guy Heinonen takes his job too seriously” on kieltämättä hauska.

LINKKI REDDIT.COM


 

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!