Hernepussi auton oveen – MrJan Gear Two Legged Bean Bag

0

Hernepussi auton oveen MrJan Gearilta

Auton käyttäminen piilokojuna on erittäin toimiva ratkaisu hirvieläimiä kuvattaessa. Yksi MrJan Gearin hernepussisarjan pusseista tuo ratkaisun, kuinka kuvata mukavammin autoa suojaten tuoden lisäksi hyvän kuvausmukavuuden.

“Kaksijalkainen” hernepussi on suunniteltu käytettäväksi auton ikkunassa, aidan, oksan tai muun kapean alustan päällä, jonka päälle kamera pitää saada tuettua samalla suojaten kameraa.

Aiemmin olen käyttänyt pipoa, hanskoja tai muuta pehmeää kameran alla suojaten ikkunan yläreunaa sekä oven sisustusta. Vaikka pehmustetta on ollut, niin on oven sisäpuolelle jäänyt jalustapannasta painauma, koska sillä oli hyvä nojata oveen.

Hernepussin materiaali

Materiaali on hyvin vettä hylkivää polyesterin ja puuvillan sekoitusta, johon on painettu neutraali maastokuvio. Hernepussin päällinen on pehmeää velcroa.

Back up -kiinnitys autoon

Hernepussi on mahdollista kiinnittää esim. narulla tai muulla omalla virityksellä autoon, jolloin sitä voi pitää ikkunassa siirtymillä ilman pelkoa että se putoaa. Hernepussin toisessa “jalassa” on remmi alhaalla (näkyy yllä olevassa kuvassa). Tästä pussi on mahdollista kiinnittää oven kahvaan sisäpuolelle ettei pussi pääse putoamaan.

Toimitetaan tyhjänä

Hernepussi toimitetaan tyhjänä ja se tulee itse täyttää haluamallaan materiaalilla. Vaihtoehtoja on herneet, riisi, muovikuulat, muovirakeet niin pehmeät kuin kovat, puuhake jne..

Itse täytin pussin EPS-rakeella, joka on kevyt ja pieni kokoinen eli ei painu helposti kasaan. EPS-rakeet ovat myös erittäin ympäristöystävällisiä. Samaa raetta käytetään säkki- ja saunatyynyissä, joten se kestää myös kosteuttakin. Kyseinen täyte on myös varsin edullista verrattuna muihin vastaaviin täytteisiin huomioiden sen määrä litroissa eikä se ei paina käytännössä mitään.

MrJan Gearin verkkokauppa: Two Legged Bean Bag

     

Takaikkunalle suojaa

Hernepussi suojaa myös takaikkunaa. Takaikkunassa käytettäessä hernepussia tulisi mielestäni käyttää vähän tyhjenpänä, jolloin ikkuna painuu pussin sisään antaen tukevamman alustan kameralle.

Korkeutta voi säätää täytteen määrällä

Voit hienosäätää kuvauskorkeutta hernepussissa olevalla täytteellä, etuistuimen korkeussäädöllä (auton lisävaruste) tai puhelinluetteloilla, minkä päällä istut. Itselleni (189cm) kuvauskorkeus oli täydellinen pussin ollessa ihan täysi. Kuvassa näkyvä setti 1DX2 ja 500mm on mahdollista asetella hernepussin päälle niin että siitä ei tarvitse pitää kiinni, sen verran vakaa ratkaisu on kyseessä (omalla vastuulla).

MrJan Gearin verkkokauppa:

Two Legged Bean Bag


Big Drum Bean Bag – vaihtoehtoinen hernepussi

Takaikkunaan sopii myös käytettäväksi Big Drum Bean Bag -hernepussi. Se antaa hyvin suojaa takaikkunalle, joka ei useimmissa autoissa mene kokonaan sisälle. Riittävän iso pussi antaa suojaa koko kuvaussetille sekä kädelle luoden tukevan kuvausasennon. Kameran voi myös kiinnittää hernepussiin sen omalla hihnalla.

Lue lisää hernepussista sen omasta artikkelista tai suoraan valmistajan verkkokaupasta.

Kirjoittaja kuuluu MrJan Gearin Ambassador tiimiin, mutta ei luonnollisesti anna sen vaikuttaa arvosteluun.

Artikkelin tuotekuvat: Emilia Milonoff

TILAA ILMOITUS UUSISTA JULKAISUISTA!